Snart till salu

Attraktivt läge & låg avgift

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Terrassgatan 17

2:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
1 593 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
60 kvm
Våning:
1/5, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Terrassgatan 17,
411 33 Göteborg
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten på BOV!
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten på BOV!

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu
Omtyckta Mahogny Coffee Bar
Omtyckta Mahogny Coffee Bar
Vacker arkitektur signerad Albert Liljenberg
Vacker arkitektur signerad Albert Liljenberg
Ett stenkast från Chalmers
Ett stenkast från Chalmers
Vackra näckrosdammen
Vackra näckrosdammen
Knutpunkten Korsvägen
Knutpunkten Korsvägen
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Götaplatsen och paradgatan Avenyn

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Med attraktivt läge i en anrik tegelfastighet på Terrassgatan i Nedre Johanneberg finner ni denna helrenoverade tvåa med bra planlösning, Epoqkök samt badrum med bubbelbadkar. Lägenheten har ett avskilt läge i föreningen och en egen entré. Välskött förening med mycket god ekonomi vilket medför låg belåningsgrad och låga avgifter! Lugnt centralt område bakom Götaplatsen med närhet till både grönområde och allt stadskärnan har att erbjuda. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. På gångavstånd ligger även Vasagatan med sina populära uteserveringar och restauranger. Det finns även bra kommunikationer med buss.

Information Ekonomi

Avgift: 1 593 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,3%. Andel av årsavgift är 3,55%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 750 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 350 kr/månadFörsäkring: 400 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Terrassgatan 17, 411 33 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1929

Lägenhetsnummer: 12

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 60 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Näktergalen nr 4. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 11 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Näktergalen nr 4 förvärvade fastigheten Johanneberg 1:4 med adress Viktor Rydbergsgatan 13/Terrassgatan 17 år 1982 .

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen. Liten förening med mycket god ekonomi. Styrelsen har beslutat att sänka avgifterna med 10% from 1 juli 2021.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Beställd.

Renoveringar: Hösten 2021 planeras målning av vädringsbalkonger samt ny sopstation vid köksingången projekteras och kommer på plats under året.
De större renoveringar som gjorts av fastigheten är ommålning av trapphusen, installation av porttelefon, relining av bottenplattan samt genomsyn av rökkanaler.

TV och bredband: Föreningen har gruppavtal med Tele2 gällande analog och digital tv. Föreningen har även ett gruppavtal med Bredbandsbolaget gällande fiberbredband och IP-telefoni.

Parkering: Föreningen har två garage med tillhörande parkering som innehas av de som bott längst i huset.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga som nås via gården eller huvudentrén. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och mangel. Det finns även ett låst cykelförråd.
Gemensam grönyta invid källaringången.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!