Snart till salu

Fantastiskt frontläge med oslagbar utsikt

Ida Goding
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Norra liden 6

3:a Kungshöjd

Kortfakta

Avgift:
4 397 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
84 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1947
Adress:
Norra liden 6,
411 18 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Esperantoplatsen 2
Esperantoplatsen 2
Artilleriet
Artilleriet
Kvällsbild
Kvällsbild
Göteborgsoperan
Göteborgsoperan
Centrala-Gbg-Avalon
Centrala-Gbg-Avalon

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på ida.goding@lundin.se.

Välkomna till denna fina lägenhet med frontläge som har oslagbar utsikt över hamninloppet och Norra Älvstranden! Underbar balkong där man kan njuta av solen från tretiden fram till magiska solnedgångar. Lägenheten har varsamt renoverats under 2021 med väl valda materialval i ljus färgskala som nyslipade vitbetsade golv och väggar i beigea toner från Jotun. Generöst vardagsrum med fungerande öppen spis, välutrustat kök och badrum samt två sovrum med goda förvaringsmöjligheter i både platsbyggda garderober och klädkammare. Här är det bara att flytta in och trivas!

Information Ekonomi

Avgift: 4 397 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 336 kr som avser Bredband/TV/Telefoni.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,915%. Andel av årsavgift är 1,915%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Norra liden 6, 411 18 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1947

Lägenhetsnummer: 609/1201

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 84 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Information Förening

Förening: Brf Branten. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 58 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 10 mars år 2005 och förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 64:28 samma år. Fastigheten bebyggdes 1947 (Norra Liden 6) och 1982 (Norra Liden 8) och består av två sammanbyggda bostadshuskroppar. En genomgripande renovering gjordes 1998 av byggnaderna.Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 443 kvm, varav 4 305 kvm utgör lägenhetsyta. Marken är friköpt och föreningen påverkas såldes inte av justerad tomträttsavgäld.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick förvaltning. Föreningen har en stabil och god ekonomi. I januari sänktes avgifterna med 3,09% med anledning av förändrat tillägg för tv och bredband.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2018-10-24. Energiprestanda 93 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som togs fram 2013/2014 som löper 30 år framåt i tiden.

2017 utfördes målning av trapphus i Norra Liden 8, byte av fönster som ej går att vända Norra Liden 6, injustering värme Norra Liden 8 efter isolering vind, underhåll klinkerloftgång Norra Liden 8
2019 renoverades alla balkongerna, OVK samt byte av branddörrar.
2020 installerades nytt portlåssystem, fasadtvätt av Norra Liden 6 och besiktning av avloppsstammar Norra Liden 8.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område C. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns lokal att hyra till övernattning och fest, hobbyrum (NL8), MC-rum, cykelrum, (Ett på vardera NL 6 och NL 8)., barnvagnsrum på NL 6 Entréplan och på NL 8 finns ett på varje våningsplan. Det finns även extra förråd som man hyr per kvadratmeter, 15 st på NL 6 och NL 8.
Gemensam terrass på flera hundra kvadrat med gasolgrill och utemöbler.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kungshöjd

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning