Såld

Pampig sekelskifteslägenhet på populär adress i skuldfri förening och låg avgift

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Vägen 41

4:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 067 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
124 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1923
Adress:
Södra Vägen 41,
412 54 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I en vacker stenfastighet anno 1923 belägen på attraktiva Södra vägen finner ni denna välplanerade bostad om 124 kvm med pampiga detaljer så som högt i tak, stora fönsterpartier och takrosetter. Ni erbjuds ett vackert vardagsrum med plats för såväl avslappnande kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord om så önskas. Rymligt kök med goda arbetsytor och utgång till bostadens gemensamma balkong i sydväst. Vägg i vägg med köket har ni en kammare som passar perfekt som kontor/gästrum. Ni finner även två väl tilltagna sovrum där båda rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang. Till sist har ni ett stilrent helkaklat badrum med bubbelbad, tvättavdelning samt golvvärme.

Här bor ni med bekvämt avstånd till allt som Göteborg har att erbjuda och på några minuters gångavstånd ligger evenemangstråket med Liseberg, Världskulturmuseét, Universeum, Svenska mässan och Scandinavium.

Bostadens 124 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Via den tidstypiska entrédörren välkomnas ni in i bostaden och slås direkt av den generösa takhöjden och det välbevarade detaljerna som präglar denna bostad. Ni har gott om plats för avhängning i en platsbyggd skjutdörrsgarderob och ni erbjuds även fri avhängning direkt till er höger.

Det arkitektritade köket från Marbodal ligger klassiskt mot gården med ett lugnt läge. Köksinredningen går i ljus ek tillsammans med en rustik ekbänkskiva och vitt kakel ovanför arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av gasspis, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i behaglig arbetshöjd, diskmaskin samt kyl/frys. Öppningen mot hall och vardagsrum ger en naturlig matplats och en chans att följa kockens arbete över ett glas i baren. Ekparkett på golvet tillsammans med vita väggar. Härifrån finner ni även utgången till bostadens gemensamma balkong i sydväst, delas med grannen.
I köket finns även möjligheten att riva väggen mellan angränsande sovrum för för att då få ett stort kök att laga fantastiska middagar i och härliga sällskapsytor. Intill köket finner ni en kammare som rymmer såväl säng som litet skrivbord om så önskas. Perfekt som kontor och gästrum.

Ta er vidare till det väl tilltagna och rogivande vardagsrummet där rummet tack vare sin storlek blir en social plats att umgås på. Här har ni utrymme för såväl avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord om så önskas. Det blir allt mer påtagligt med lägenhetens unika prägel vad gäller bevarandet av originaldetaljer såsom vackra spegeldörrar, takrosett, en generös takhöjd och två stora fönsterpartier som bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp i rummet. Golvet är belagt med fiskbensparkett och väggarna går i en ljusgrå ton.

Master bedroom har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ni har även plats för flertalet garderober där kläderna förvaras på bästa sätt. Under fötterna ligger parkettgolv i original som skapar en mysig och ombonad känsla tillsammans med en vitrandig tapet. Det stora fönstret bidrar med ljusinsläpp i rummet och ligger i härlig vinkel med vy mot både Södra vägen och Berzeliigatan.

Bostadens andra sovrum har även det plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. En klädkammare erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Fiskbensparkett på golv tillsammans med ljusa väggar.

Stilrent helkaklat badrum med gråmelerat klinkergolv med underliggande golvvärme och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en vägghängd wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp och ett bubbelbadkar för lite extra lyx. Praktiskt med tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 067 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,42%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Södra Vägen 41, 412 54 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Lorensberg 25:1, 25:2

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1923

Lägenhetsnummer: 4/1201

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6. Hiss finns. Våningsplan 2 av 6.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea 124 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i sydväst.

Tillträdesdag: 2018-11-30 00:00:00

Information Förening

Förening: BRF Berzelius. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Berzelius bildades 2004 och förvärvade samma år fastigheten Lorensberg 25:1-2 med adresserna Södra vägen 41-43. Fastigheten bebyggdes 1923 och består av ett flerbostadshus. Föreningen består av 35 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 5 hyresrättslokaler.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en stark ekonomi och är skuldfri.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft, Självdrag.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2025. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
2024 planeras målning av fönster mot Södra vägen.
Urval av utförda renoveringar:
2003 Relining av avloppsstammar i badrum. I samband med badrumsrenoveringar byts stammarna och det är endast ett fåtal stammar kvar att byta. Samma år utfördes även målning av gårdsfönster, byte av samtliga stuprännor samt högtrycksspolning av tegeltak.
2008 I samband med att vinden byggdes om till 5 lägenheter byttes plåttak. Nya hissmaskinerier, renovering av hisskorgar samt byte av hissdörrar. Samma år målades även fasaden och delar av V/A-stammar renoverades med metoden relining.
2014 Högtrycksspolning, putslagning och bättringsmålning av gårdsfasaden.
2015 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2018 Utfördes målning och underhåll av fönster som vetter mot Berzeliigatan.
2019 Målades gårdsfasad, fönster samt putslagning. Samma år utfördes även reparation/målning av balkonger samt byte av avloppstammar i 41:an pga läckage.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem. TV: Kabel-tv via Comhem. Bredband: Bredband via Comhem.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. Gemensam innergård med cykelförråd.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning