Snart till salu

Fantastisk utsikt över staden, solig västerbalkong & hiss

Annika Landqvist
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Fyrmästaregången 20

3:a Masthugget

Kortfakta

Avgift:
3 672 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
66 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1967-1972
Adress:
Fyrmästaregången 20,
41318 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på annika.landqvist@lundin.se.

Tänk er att stå hemma i sitt vardagsrum och kunna se ut över när hela staden vaknar i soluppgång. Eller att ha första parkett på nyårsafton och kunna blicka ut över hur himlen brister ut i glitter. Här har vi verkligen ett hem att älska!

Väldisponerade ytor med en slående utsikt och centralt läge i eftertraktade Masthugget. Stor inglasad balkong belägen mot väster, genomgående planlösning och ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och insynsskyddat läge. Generösa ytor med plats för umgänge och ett fint kök med goda arbetsytor. Två rogivande sovrum, mycket förvaringsmöjligheter och badrum renoverat med sobra materialval och integrerat ljudsystem. Allt i tidlösa och neutrala toner.

Hiss i huset och riktigt fin bostadsrättsförening. Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga. Lugnt, tryggt och barnvänligt område! Stora härliga gårdar, festlokal, övernattningslägenheter, garage, bastu och motionslokal, detta är bara ett litet urval av allt som erbjuds.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt man kan önska. Mysiga kvarter med gångavstånd till Linnéstadens och Långgatornas sköna blandning av caféer, restauranger, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Vid Masthuggets huvudstråk Fjällgatan nås alla behövliga bekvämligheter, här finns minilivs, grönsakshandlare, bageri där vi gärna köar för goda bullar och och nybakt bröd, godisaffär, florist, frisör, kafé, sushi och pizzeria.

Här bor ni även med den omedelbara närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och motion, Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats och nära älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Bra kommunikationer med buss 60 som stannar alldeles i närheten av huset.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Golv belagt med ekparkett och ljust målade väggar som bryts av fint med en mönstrad fondtapet. Plats för avhängning intill entrén och förvaringsmöjligheter i dubbel garderob.

Vardagsrum
Stort härligt vardagsrum beläget mot en otrolig utsikt. Här flödar österljuset, rummet har gott om plats för en matgrupp och soffgrupp med tillhörande möblemang. Golv belagt med ekparkett och ljust målade väggar.

Sovrum
Det större sovrummet nås från vardagsrummet och rymmer dubbelsäng, sängbord och byrå. Mycket förvaring ryms i skjutdörrsgarderober. Ekparkett och ljust målade väggar samt en blommig fondtapet.

Kök
Fint kök med sobra materialval. Profilerade vita luckor, laminatbänkskiva och naturfärgade kakelplattor. Maskinpark bestående av: Integrerad diskmaskin (Gorenje), spis/ugn (Gorenje, 2018), spisfläkt (Gorenje) och kyl samt frys (Electrolux, 2019). Matplats för fyra invid fönstret.

Balkong
Stor inglasad balkong med access från köket. Svårslaget läge mot väst och många soltimmar när göterborgsvädret bjuder på gott humör. Här får både växter och vänner plats.

Sovrum
Det mindre sovrummet nås från bostadens inre hall med bra förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Rummet är stort nog för en säng och skrivbord, perfekt för barnen, gästen eller som kontor. Golv belagt med ekparkett och tapetserade väggar i grön/grå ton och med en mörkare fondtapet.

Badrum
Badrummet renoverades år 2014. Klinkergolv av italiensk granit i grått och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel med belysning, handukstork och badkar för avkopplande stunder samt en toppmatad tvättmaskin från Whirlpool, 2018.

Förråd
Ett mindre förråd nås från den inglasade balkongen. Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Information Ekonomi

Avgift: 3 672 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,0008109%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad. Antal personer i hushållet: 3.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Fyrmästaregången 20, 41318 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1967-1972

Lägenhetsnummer: 575/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 66 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Balkong/Uteplats: Stor inglasad balkong i västerläge med förråd och sopnedkast. Renoverad år 2014.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 1 172 lägenheter varav 25 hyresrätter och 81 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största förening och består av 1172 bostadsrättslägenheter, 25 hyresrätter, 8 studentbostäder som upplåts med hyresrätt samt 81 kommersiella lokaler. Bostadsrättsföreningen bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm upplåtelsebar yta: 444 kr (2020). Föreningen höjde avgifterna med 3% i januari 2021 för att planera inför kommande investeringar/underhåll och omförhandling av tomträttsavgälden. Tomträttsavgäld sträcker sig framtill 4 augusti 2025.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 97 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering
2020-2022: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2020-2026: Trapphusrenovering
2020-2027: Relining av befintligt avloppssystem
2020-2027 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2020-2024: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV via ComHem och Internet via iTUX
iTUX är kommunikationsoperatör. Olika tjänsteleverantörer i iTUX-portalen erbjuder bredband, TV och telefoni i bredbandsnätet.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida. TV: Ansluten till kabelnät via iTUX (systerbolag till Comhem), mer info finns på föreningens hemsida. Bredband: Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Via antennuttaget är det Comhem och via bredbandsuttaget är det olika leverantörer att välja på via föreningens hemsida (Itux administrerar).

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Kan hyras för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, festlokal att hyra, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu, gratis biltvätt (gör det självtvätt), pingis- och biljard samt tvättstuga med torkrum. Mer info på föreningens hemsida.
Härliga och stora gårdar med mycket grönska och flera grillplatser med både sittplatser och regnskydd. Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

Övrigt: Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.

Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget mot centrala Göteborg.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning