Såld

Gaveltrea med fint ljusflöde & balkong

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kvarngärdesgatan 6C

3:a Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 988 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
71 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Kvarngärdesgatan 6C,
41273 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad trea på Kvarngärdesgatan 6C som har ett eftertraktat gavelläge med ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och en härlig balkong med utsikt över de lugna omgivningarna. Lägenheten är tyst och sval och har tidstypiska attribut som fiskbensparkett, gjutjärnselement och fönsterbänkar i marmor. Ljust vardagsrum med fint ljusflöde från två väderstreck och utgång till balkongen samt renoverat kök med tidlösa materialval. Två bra sovrum med gott om förvaring och till sist ett helkaklat badrum med kombimaskin.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två tidstypiska inbyggda garderober med överskåp. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är målade i ljusgrått.

Ljust och luftigt vardagsrum med eftertraktat gavelläge som ger ljusflöde från fönster i två väderstreck. Härifrån nås även lägenhetens balkong som har utsikt över de lugna omgivningarna. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i ljusgrått.

Trivsamt kök som renoverades 2015 med klassiska materialval från Ikea som köksinredning i vitt, bänkytor i grå komposit och stänkskydd i vitt liggande kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Samtliga vitvaror installerades 2015 förutom hällen som installerades 2020. I köket ryms en mindre matplats. Grått linoleumgolv och vitmålade väggar. Ett dubbelfönster bidrar med fint ljusinsläpp.

Lägenhetens största sovrum nås från vardagsrummet och är generöst utformat med plats för dubbelsäng samt arbetshörna eller byrå. Goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob med skjutdörrar. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i en behaglig duvblå nyans.

Det mindre sovrummet har plats för enkelsäng och arbetshörna. Förvaringsmöjligheter i form av två tidstypiska inbyggda garderober med överskåp. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i en fin grågrön nyans.

Helkaklat badrum med blått klinkergolv och vitt kakel. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschkabin samt en kombinerad tvättmaskin/tormtumlare från Samsung. Fint ljusinsläpp från ett dubbelfönster som även bidrar med vädringsmöjlighet.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men samtidigt lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med hållplats ca 2 minuter från bostaden, hållplats Ekmanska. Precis intill ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzeria, thairestaurang samt blomsterbutik. Smultronställen som rekommenderas i närområdet är Oizo, Intill och Fiori blommor. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn eller på fina cykelvägar. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger även Skatås med motionsanläggning och elljusspår, Göteborgs fältrittklubb samt GLTK med tennisbanor och Nordic Wellness.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 988 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för el tillkommer då föreningen har ett gemensamt elabonnemang.

Andelstal: Andel i föreningen är 6,10817%. Andel av årsavgift är 6,11128%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 295 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kvarngärdesgatan 6C, 41273 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 6/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 71 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör två källarförråd som är belägna i samma uppgång.

Information Förening

Förening: Brf Kvarngärdesgatan 6. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 18 lägenheter varav 2 hyresrätter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Kvarngärdesgatan 6 förvärvade fastigheten Bö 98:11 år 2001 och föreningen äger marken. Fastigheten består av ett flerbostadshus i tre plan med källare och vind. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt samt två lägenheter och en lokal med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes 1946. Totalytan är på 1261 kvm varav 1136 kvm bostadsrättsyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har en god ekonomi. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-01-18).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-04-09. Energiprestanda 143 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2034. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
2022 planeras renovering av uteplatsen.
2024 planeras byte av en köksstam, byte av en cirkulationspump, utbyte av äldre belysningsarmaturer, underhållsmålning av utvändiga räcken samt byte av termostatventiler.
2025 planeras underhållsmålning av plåtarbeten tak.
Utfört underhåll:
2021 Nytt porttelefonsystem.
2020 Utfördes renovering av torkrum, OVK samt installation av laddare för elbil vid föreningens två garageplatser. Man utförde även underhåll av samtliga fönster och tätningar.
2019 Gjordes en ny energideklaration och underhållsplan färdigställdes.
2018 Ommålning av allmänna källarutrymmen.
2016 Slutförande av dräneringsarbete
2015 Omdränering runt hela huset inkl. ny avlopps- och vattenservis
2013 Sålde föreningen loss vindsutrymme som har bebyggts och därmed genererat intäkter till föreningen, kompletterat tilluftsventilationen samt renovering av elstammar
2012 Byte av samtliga stuprör
2011 Montering av gavelbelysning och markbelysning
2010-2011 Byte av källardörrar på södergavel samt lagt klinker i tvätt/torkrum.
2010 Renovering av fasad och entrédörrar
2007 Installation av fjärrvärme samt renovering av trapphus
2005 Installation av nya porttelefoner samt renovering av fönster
2004 Målning av golv & väggar i källargång och cykelrum samt infodring av uppgång A
2003 Nya maskiner i tvättstugan, omputsning av fasad, omläggning av tak, renovering av balkonger samt rörstambyte
2002 Installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2. Grundutbud av tv ingår i avgiften medan bredbandsavtal tecknas separat.

Parkering: Föreningen har ett garage med två bilplatser. Kostnaden för att hyra en plats är 1035kr/månad med tillgång till laddbox, där man själv står för elförbrukningen. I dagsläget är det en person i kö (2022-01-18). Det är gratis parkering i området.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns det en tvättstuga som är inredd med två tvättmaskiner, torktumlare samt separat torkrum. Cykelförråd och barnvagnsparkering är placerade i källaren och nås via ramp.
Gemensam uteplats med utemöbler och möjlighet till grill.

Övrigt: Föreningen har ett gemensamt elabonnemang för hela huset.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning