Välkommen till

Lasarettsgatan 7A

Lasarettsgatan 7A
3:a Kungshöjd

Funkis med högt & fritt läge samt två stora balkonger

I ett charmigt 30-talshus med högt och fritt läge på våning sex ligger denna ljusa trea med två balkonger. Högt i tak, bra solläge och fantastiska vyer över vackra Kungshöjd. Lägenheten är smakfullt renoverad med fina materialval och noggrann eftertanke. Två utmärkta sovrum och öppen luftig planlösning mellan kök och vardagsrum. Bra förvaringsmöjligheter i såväl garderober som klädkammare. Här bor du lugnt med innerstadens sprudlande restaurangliv runt hörnet och närhet till Södra Älvstranden som är ett av Västsveriges hetaste framtidsområden!

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
David
assisterande mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
David
assisterande mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för fri avhängning och goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Redan i hallen får man en direkt vy in mot vardagsrummet vilket ger en luftig och inbjudande känsla. Golvet kläs av enstavparkett i ek och väggarna är målade i vitt.

Det stora och luftiga vardagsrummet har ett eftertraktat gavelläge med fint ljusflöde från fönster i två väderstreck med vackra fönsterbänkar i natursten samt utgång till den tidstypiska funkisbalkongen. För den som önskar ytterligare ett sovrum går det enkelt att dela av en del av vardagsrummet.

Tidlöst kök i sobert ljusbeige ton med köksinredning från Ikea tillsammans med bänkytor och stänkskydd i ljus Silestone. De ljusa luckorna har svarta knoppbeslag som bryter av och blir en fin kontrast. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn med varmluft och ångfunktion, kombinerad ugn/mikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Electrolux förutom fläkten som är dansk design. Köket totalrenoverades 2019. Golvet kläs av enstavparkett i ek och väggarna är målade i vitt.

Generöst tilltaget sovrum som har gott om plats för en dubbelsäng samt arbetshörna eller förvaringsmöbel. Här erbjuds även goda förvaringsmöjligheter i form av tre generösa inbyggda garderober med full takhöjd med specialtillverkade snygga garderobsdörrar. Från sovrummet når ni lägenhetens andra balkong med härlig morgonsol. Golvet kläs av en ljus heltäckningsmatta och väggarna är målade i en behaglig grön ton.

Bostadens andra sovrum passar perfekt som både barnrum och kontor, eller varför inte en kombo om behovet finns? Golvet kläs av enstavsparkett i ek och väggarna målade i färgen Vit ljung från Jotun som är en ljus, dämpad grön färg.

Stilfullt renoverat badrum där väggar i klassiskt vitt kakel smakfullt matchas med golv i ljusgrå granitkeramik. Inredningen består av vägghängd wc, stor kommod med handfat i komposit, spegelskåp, elektrisk handdukstork, dusch med både handdusch och taksil samt vikväggar i klarglas. Det finns även en tvättmaskin (Electrolux) med väggfasta förvaringsskåp ovan. I taket sitter dimbara infällda spotlights.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Kungshöjd

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över staden och hamninloppet.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta