Ursprunglig 4:a med stor balkong i västerläge

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se
Simon Stark
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Lillatorpsgatan 3B

3:a Örgryte

Kortfakta

Avgift:
4 388 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
94 kvm
Byggår:
1949
Adress:
Lillatorpsgatan 3B,
416 55 GÖTEBORG
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Välkommen att kontakta Poya
Välkommen att kontakta Poya

Beskrivning

Varmt välkomna till Lillatorpsgatan 3B! Redan när ni öppnar upp ytterdörren slås ni av den familjära känslan i bostaden. Lägenheten är i behov av viss renovering för att återskapa dess forna glans.
Generös takhöjd och härligt ljusinsläpp! Lägg även märke till de fina fönsterbänkarna i natursten som varsamt bevarats i rummen. Bostaden erbjuder ett väl tilltaget kök med ett stort fönsterparti som bidrar med härligt ljusinsläpp. Mysigt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Härifrån nås även bostadens balkong som badar i sol ända fram till solnedgång. Ni har två generösa sovrum med gott om förvaringsmöjligheter, ett badrum samt en gästtoalett.

Här bor ni centralt men ändå lugnt och tryggt med närhet till grönområden. Det finns en tennishall (GLTK) med många banor både inom- och utomhus samt gym (Nordic Wellness). Där finns även café och restaurang. För storhandlingen finns Ica Kvantum nere vid Munkebäcksmotet alternativt Ica Focus som ligger i Focushuset i Gårda. I Focushuset finns även systembolaget, frisör, apotek mm. I närområdet finns också härliga, stora gräsmattor kring Stora Torp slott med grillplats för den som önskar. Ett stenkast från lägenheten finns även Stora Torps stall med hästar och möjlighet till att köpa färska ägg.

Uppe vid Delsjöns badplats finns även en mysig kaffestuga (Kaffestugan Lyckan) som serverar goda våfflor, fika och luncher. Här finns även getter och kaniner i en mysig miljö för stora och små. Möjligheter finns för kanotuthyrning, härliga badplatser samt golf i Delsjöområdets naturreservat.

Ni tar er enkelt till city med cykel alternativt en lite längre promenad. Annars går även femmans spårvagn strax utanför dörren som endast tar några minuter in till stan.

Information Ekonomi

Avgift: 4 388 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,85%. Andel av årsavgift är 3,85%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Lillatorpsgatan 3B, 416 55 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1949

Storlek: 3 rum varav 2 sovrum. Boarea 94 kvm. Föreningen har egen förvaltning, i föreningens registerkort framgår ej antal kvadratmeter.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Statstjänstemännens Brf Lilla Torp. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 28 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Statstjänstemännens Brf Lilla Torp är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 28 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen köpte huset 1948 och innehar fastigheten Torp 39:1 med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades 2019 och löper i 10 år. Föreningens adresser är Lillatorpsgatan 1 A-B och 3 A-B.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningen är obelånad. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (2020-04-03).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Dina Försäkringar.

Renoveringar: Föreningen har förvaltat fastigheten väl och kontinuerligt underhållit byggnaderna. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2025. Föreningen planerar att renovera samt göra en omgjutning av balkongerna under 2021. I samband med balkongrenoveringen planerar man även att renovera södergavlar.
Utförda renoveringar:
2000 renovering av tak.
2005 utfördes elstambyte.
2006 utfördes relining av stammar.
2007 fixades parkeringsplatserna till.
2009 gjordes en fönsterbyte.
2011 målades trapphuset. Samma år byggdes ny sopstation.
2013-2014 renoverades bastun och ny uteplats anlades.
2016 översyn fasader.
2018-2019 dränering.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till tv och internet via Comhem. Digitalt basutbud av tv ingår i avgiften. TV: ComHem. Bredband: ComHem.

Parkering: I föreningen finns 15 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 4 kallgarageplatser och 6 varmgarageplatser. Kallgarage kan hyras för ca 550 kr/mån och varmgarage ca 675 kr/månad. Föreningen har ett gemensamt kösystem för alla tre där man först får parkering, sen kallgarage och sist varmgarage. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser men det är kö till varm- och kallgaragen. Föreningen erbjuder parkeringsplatser med möjlighet till laddning av elbil (debiteras separat). Fri parkering i området.
Parkeringsplats 300:-

Kallgarage 550:-

Varmgarage 675:-

Fri parkering i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, torkrum och mangelrum. I föreningen finns även bastu, cykelförråd och hobbyrum. Gemensam uteplats med utemöbler och grillplats som går att boka. Det finns möjlighet att hyra ett källarförråd för ca 50 kr/mån.

Övrigt: Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat bibliotek, hälsotek och café.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet gör att grönskan finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning