Snart till salu

Öppen planlösning & fantastiskt balkongläge med vidsträckt utsikt

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Palmstedtsgatan 3C

2:a Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
4 029 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
60 kvm
Våning:
5/6, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Palmstedtsgatan 3C,
412 58 Göteborg
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Lundin Värdering

Boka nu
Natursköna Näckrosdammen
Natursköna Näckrosdammen
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Knutpunkten Korsvägen
Knutpunkten Korsvägen

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

I ett tidstypiskt funkishus vid Johannebergs grönskande kyrkopark finner ni renoverade tvåa som tack vare sitt höga läge näst högst upp i huset ger en härlig frihetskänsla. Generös takhöjd tillsammans med stora fönster i motsatta väderstreck fyller lägenhetens med ljus och lägenhetens balkong i västerläge med sol från 12 till solnedgång bjuder på vidsträckt utsikt. Väl tilltagna sällskapsytor i öppen planlösning med hög mysfaktor tack vare den eldningsbara öppna spisen samt modernt kök renoverat med fingertoppskänsla.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Golvet kläs av originalparkett som är slipat och behandlat, väggarna är målade i färgen Sommarsnö och listerna i färgen Comfort grey från Jotun. Ytskikt i lägenheten är renoverade under 2021.

Vidare in i bostaden kommer man till väl tilltagna sällskapsytor i öppen planlösning. Här kan man möblera med soffhörna och matsalsbord för stora middagssällskap. En eldningsbar öppen spis bidrar med hög mysfaktor samtidigt som den är en fin inredningsdetalj. Golvet kläs av originalparkett i fiskbensläggning som är slipat och behandlat, väggarna är målade i färgen Sommarsnö och listerna i färgen Comfort grey från Jotun.

Bostadens kök som totalrenoverats under 2021 bjuder in till härlig matlagning. Köket har köksinredning från Picky Living som kombineras med bänkskivor och stänkskydd i kalksten. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, integrerad kyl med frys samt vinkyl. Samtliga vitvaror är från Siemens förutom vinkylen som är från MQuvée och installerades 2021. I köket är även framdraget för tvättmaskin om så önskas. Köket har nylagd fiskbensparkett från Pallman som är slipat och behandlat, väggarna är målade i färgen Sommarsnö och listerna i färgen Comfort grey från Jotun. Köket erbjuder väldigt mycket förvaring och en härlig köksö. Generöst ljusinsläpp från flera fönsterpartier samt utgång till bostadens västerbalkong som har ett fritt läge med vidsträckt utsikt över staden. På balkongen kan man njuta av solen från 12 till solnedgång.

Rofyllt sovrum med fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Här kan man inreda med dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i den platsbyggda garderobsväggen. Golvet kläs av originalparkett i fiskbensläggning som är slipat och behandlat och väggarna är målade i färgen Kalk från Jotun. Vackra skjutdörrar i tidsenlig stil avgränsar sovrummet från vardagsrummet.

Till sist har ni ett badrum med ljusgrå plastmatta och ljusa helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, dusch med både handdusch och taksil samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare från LG, 2021.

Föreningen har en god ekonomi med låg belåningsgrad. All närservice inom ett verkligt stenkast samt fantastiska kommunikationsmöjligheter i direkt närhet samt från Korsvägen som nås på några minuter. Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt, men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och näckrosdammen. I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker och vårdcentral. Härifrån nås också Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg. Hiss finns!

Information Ekonomi

Avgift: 4 029 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och IP-telefoni.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,607%. Andel av årsavgift är 1,60709%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 230 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 120 kr/månadFörsäkring: 110 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Palmstedtsgatan 3C, 412 58 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 3054/1501

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 60 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Fri balkong med vidsträckt utsikt samt sol från 12 till solnedgång.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd som är belägna i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Palmen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 59 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Palmen ligger i hjärtat av Johanneberg med adress Palmstedtsgatan 3. Föreningen förvärvade fastigheten Johanneberg 27:1 år 2005. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 022 m², varav 3 854 m² utgör lägenhetsyta och 168 m² utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Amortering på föreningens lån sker enligt plan. Styrelsens ståndpunkt är att deras beslut ska grunda sig på långsiktighet, trygghet och riskspridning. Två av föreningens lån ska omförhandlas 2022 och vid omförhandlingen planeras en extra engångsamortering hos SBAB. På grund av de ökande räntorna planerar föreningen en avgiftshöjning. I dagsläget är det inte bestämt när och med hur mycket (2022-06-14).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-11-13. Energiprestanda 128 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2021 och 2071. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
2022 Målning och kontroll takplåt.
2024 Planeras sotning och underhåll av garageportar.
Utfört underhåll:
2021 Utfördes Obligatorisk ventilationskontroll (OVK), byte av frånluftsfläktar samt renovering av nedre delen av söderfasaden.
2020 Mindre balkongunderhåll samt underhåll av fasadfogar.
2019 Trapphusrenovering, energideklaration, byte av entrépartier.
2018 Ventilation och sotning.
2016-2017 Tvättstuga.
2015-2019 Sopsug.
2015 Obligatorisk ventilationskontroll, renovering garageportar, balkongdörrar i trapphusen, spolning av avloppstammar.
2015-2016 Fjärrvärmeanläggning
2014 Sotning.
2013 Hissar.
2011 Nya porttelefoner.
2010 Takunderhåll och renovering av mur vid parkering.
2009 Passagesystem - Läsare för låsbrickor installerade i alla entréer och soprum.
2008-2009 Fasadarbeten och nya balkonger.
1991 byttes el-stigar och samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Under samma tid tilläggsisolerades fasad och samtliga fönster byttes i fastigheten, även hissen byttes ut.

TV och bredband: Digital-tv, fiberbredband och IP-telefoni via Telenor ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen äger 17 parkeringsplatser och 8 garageplatser som ligger skyddade för förbipasserande på husets baksida. Kostnad för parkering är 705 kr/mån och garage 1 484 kr/mån. Platserna hyrs endast ut till medlemmar i föreningen. Möjlighet för elbilsladdning kommer installeras på samtliga parkeringsplatser under 2023. I dagsläget är det kö till både parkering och garage.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två gemensamma tvättrum, med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum i varje.
Låst cykelförråd.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning