Smart planerat i attraktiva kvarter

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Victoria Wigerud
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Kopparslagaregatan 15A

1:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
1 990 000 kr
Högsta bud:
2 025 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
1 998 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
29 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1909
Adress:
Kopparslagaregatan 15A,
412 61 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David
Fantastiska näckrosdammen precis i närheten
Fantastiska näckrosdammen precis i närheten
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Ett stenkast från Chalmers
Ett stenkast från Chalmers
Direkt närhet till Korsvägen!
Direkt närhet till Korsvägen!
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten! Tips från mäklaren
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten! Tips från mäklaren

Beskrivning

Välkomna till Johannebergs villastad och denna ytterst välplanerade etta om 29 kvm med privat uteplats och egen ingång som skapar villakänsla. Lägenheten är belägen i en vacker fastighet anno 1909. Mysig bostad med genomtänkt planlösning, renoverat kök och badrum från 2018 samt fint ljusinsläpp från karaktäristiska originalfönster. Vacker gemensam trädgård som man kan njuta av. Lugnt och tryggt område i hjärtat av centrala Göteborg med närhet till välkända restauranger, nöjesliv, kultur, kommunikationer, skolor och fina rekreationsområden.

Här bor man bra med ett underbart läge endast en kort promenad från evenemangsstråk, Avenyn, Göteborgs Universitet, Chalmers & vackra Näckrosparken. På bara några minuter tar du dig till de olika centrala stadsdelarna med spårvagn, cykel eller till fots.

Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen på visning och välkommen hem!

p.s möjligheten finns för snabb inflytt!

Bostaden disponeras enligt följande:

Via en egen entré med privat anslutande uteplats välkomnas man direkt in i köket och precis intill ytterdörren finns plats för avhängning. Lägenheten har genomgående ljust trälaminatgolv och vitmålade väggar som ger en neutral bas.

Trivsamt kök som är lägenhetens mittpunkt och binder samman rummen. Köket som renoverades 2018 har köksinredning i vitt, bänkytor i svart laminat och grått kakel. Den maskinella utrustningen har rostfritt utförande och består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror installerades 2018. I köket ryms en matplats för fyra personer.

Lättmöblerat allrum med fint ljusinsläpp från två stora dubbelfönster. Här kan man inreda med soffa, säng och övrigt möblemang. Förvaringsmöjligheter finns i en dubbelgarderob.

Helkaklat badrum som är renoverat 2018 med fina materialval och inredning från Svedbergs. Beige klinkergolv med underliggande golvvärme och väggar med vita stora kakelplattor. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, duschhörna med avgränsande glasvägg samt både handdusch och taksil. Till sist finns även en tvättpelare med tvättmaskin (Electrolux, 2018) och torktumlare (Bosch, 2018).

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 990 000 kr

Avgift: 1 998 kr/månad. I avgiften ingår vatten. Obligatoriskt tillägg om ca 240 kr/mån för el tillkommer. Kostnad för el regleras sen efter faktisk förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 10,25%. Andel av årsavgift är 10,24983%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 320 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 240 kr/månadFörsäkring: 80 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kopparslagaregatan 15A, 412 61 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1909

Lägenhetsnummer: 3

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 29 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Kopparslagaren 15. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 7 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Kopparslagaren 15 bildades 2006 och förvärvade 2007 fastigheten Krokslätt 96:15 med adress Kopparslagaregatan 15A-G. Föreningen består av ett flerbostadshus i två våningar och etageplan samt källare. Den totala bostadsrättsytan är ca 283 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet och amortering på föreningens lån sker enligt plan. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-09-07).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Direktverkande el.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2012-10-14. Energiprestanda 189 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2030. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Urval av utförda renoveringar:
2007-2009 totalrenoverades fastigheten med bland annat omläggning av tak samt renovering av fasad. Under samma år byttes även samtliga V/A-stammar
inklusive elsystemet.
2009 genomfördes en OVK och totalrenovering.
2012 energideklarerades huset.
2015 utfördes fasadmålning och man installerade en avfuktare i källaren.
2018 föreningen har lett om regnvattnet runt husen samt rensat stuprännor.
2019 reparation av trappa.
2021 målades staket om.

TV och bredband: Föreningen för diskussioner om att installera fiber.

Parkering: Föreningen har tre parkeringsplatser. Kostnad för dessa är 500 kr/mån. I dagsläget finns lediga platser (2021-09-07).

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns förråd på markplan om ca 1,8 kvm. Här finns även cykelrum och förvaringsutrymme för föreningens tillhörigheter/verktyg m.m. Varje lägenhet har egen tvättmaskin med torktumlare och därför finns ingen gemensam tvättstuga.
Gemensam trädgård på baksidan av huset med gräsmatta samt utemöbler.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90.
Gräsklippning och snöskottning enligt rullande schema samt två städdagar per år.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning