Såld

Vacker bostad med bevarade originaldetaljer, öppen spis & generöst ljusinsläpp

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bögatan 12B

5:a Örgryte / Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 840 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
101 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1932
Adress:
Bögatan 12B,
412 72 Göteborg

Beskrivning

I gemytliga och populära Örgryte/Bö hittar ni denna fantastiska bostad med mycket charm! Här erbjuds vackra originaldetaljer så som stuckaturer, spegeldörrar, öppen spis samt stora fönsterpartier. Bostaden har stora fina rum där flera möbleringsalternativ ges, genomgående fin färgsättning på ytskikten, generösa förvaringsmöjligheter samt en underbar balkong! Här bor ni med villakänsla med stor trädgård, vackra omgivningar och med kommunikationerna nära. Med promenadavstånd till grönskande Delsjön och knytpunkten Korsvägen är detta ett område att trivas i!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en ljus hall med plats för avhängning. Väggarna är genomgående målade i en ljusgrå skala och golvet kläs genomgående av parkett.

Rakt fram möts ni av ett otroligt fint ljusflöde från flertalet fönster. Vackra spegeldörrar, stuckaturer samt öppen spis är fina detaljer som sätter stor prägel på detta hem. Den delvis öppna planlösningen gör att flera möbleringsalternativ ges och rummet går att inreda med soffgrupp, tv-bänk samt övrigt möblemang.

Genom spegeldörrarna når ni det som idag är inrett som matsal. Ett fantastiskt fint rum med mycket rymd och bevarade originaldetaljer. Härligt utsikt över föreningens gemensamma trädgård samt omgivningen. Här inne finns flertalet garderober för förvaring. Rummet går att inreda som det är inrett idag - matsal alternativt tv-rum, kontor eller sovrum.

Ljust och trevligt kök med härligt ljusinsläpp. Köksinredningen är vit med mörk bänkskiva i sten som snyggt bryter av. Intill fönstret får ett matbord för goda middagar plats. Goda förvaringsmöjligheter ges samt goda arbetsytor för den som tycker om att bjuda över vänner på middag. Den maskinella utrustningen består av fläkt, induktionshäll, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Samtliga vitvaror är i rostfritt från kvalitativa Siemens.

Det största sovrummet ligger längst in genom en inre-hall och det underbara ljusinsläppet som bildas när balkongdörrarnas öppnas är slående. Harmoniskt rum i gröna toner med plats för säng, skrivbord, byrå alternativt annat möblemang. Den mysiga balkongen är en perfekt plats att slå sig ner med morgon-koppen en ljummen sommardag.

Bostadens andra sovrum ligger på motsatt sida av det största. Här inne ges plats för en dubbelsäng med sidobord. Förvaring ges i garderober längst ena sidan och väggarna är målade i en ljusgrå färg.

I anslutning till matsalen finns ett inrett barnrum. Väggarna går i en brons/rosa fin kulör. Här inne får en stäng, skrivbord alternativt en byrå plats. Rummet går utmärkt att inreda som kontor eller gästrum.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna. Ett runt fönster bidrar till såväl ljusinsläpp som charm.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 840 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, el samt parkering. Ett obligatoriskt tillägg om 429 SEK/månad för bredband och tv (Telia paket Lagom).

Andelstal: Andel i föreningen är 38,4%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 200 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Bögatan 12B, 412 72 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1932

Lägenhetsnummer: 1101

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea 101 kvm.

Information Förening

Förening: Brf Bö 7:5. Föreningen är en äkta bostadsförening. I föreningen finns 3 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Fastigheten byggdes 1932 och består av ett flerbostadshus i tre våningar och källare. Byggnadens totalyta är 316 kvm, varav 263 utgör lägenhetsyta och 24 kvm lokalyta. Tomtarealen uppgår till 652 kvm. Föreningen upplåter tre bostadsrätter samt en lokal med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Föreningen höjde avgiften med 3% vid årsskiftet 2021/2022. Enligt den ekonomiska planen är det ca 2% per år framöver.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Värmepump.

Energideklaration: Utförd 2013-04-03. Energiprestanda 50 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Genomförda renoveringar:

2017 - Nytt värmesystem och fiberoptik/bredband.
2013 - Renovering av tak, dränering av vissa stammar samt el utförts.

TV och bredband: Telias paket Lagom ingår i avgiften.

Parkering: Samtliga lägenheter får en garageplats inkluderat i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har gemensam trädgård med utemöbler.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd vilket är beläget innanför tvättstugan.

Övrigt: Samtliga lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning