Såld

Genomgångstrea med två balkonger och social planlösning

Ida Goding
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Anders Personsgatan 9

3:a Nya Gårda

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 927 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
80 kvm
Våning:
4/7, hiss
Byggår:
2009
Adress:
Anders Personsgatan 9,
416 48 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad trea som nyproducerades 2009 med genomgående stilrena materialval och två balkonger. Den öppna planlösningen i kombination med generösa fönsterpartier skapar ljus och rymd samt härliga sällskapsytor. Välplanerat kök med kvalitativ utrustning från Siemens. Lägenheten har två sovrum med utgång till varsin balkong. Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare och hall med goda förvaringsmöjligheter.


Föreningen har en fin innergård med vackra planteringar och flera grupper med utemöbler.

Bostadens 80 kvm disponeras enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Längre in i hallen finns även en inredd klädkammare. Vid entrén ligger grått klinkergolv men i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och vita väggar med inslag av fondtapeter.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och övrigt möblemang.

Välplanerat kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köksinredning i vitt kombineras med bänkytor i grå laminat och grönt glaskakel. Arbetsytorna belyses av infällda spotlights. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och -micro i ergonomisk arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i rostfritt i fullhöjd. Samtlig utrustning är från Siemens förutom fläkten som är från Franke. I köket finns en köksö som erbjuder extra förvaring samt sittplats för två personer. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och här ryms en matplats för sex personer.

I anslutning till matplatsen ligger ett av lägenhetens sovrum. Här kan man inreda med en dubbelsäng och arbetshörna. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och härifrån nås en inglasad balkong med trätrall.

Det andra sovrummet nås från hallen och här finns också plats för dubbelsäng alternativt säng och arbetshörna. Härifrån nås lägenhetens andra balkong som är generöst utformad med plats för loungemöbler, trätrall samt lugnt gårdsläge.

Tidlöst badrum med grått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar med en svart fondvägg. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, handdukstork samt duschhörna med vikdörrar i glas. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

Denna pärla måste upplevas på plats! Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 927 kr/månad. i avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud).

Andelstal: Andel i föreningen är 1,63019%. Andel av årsavgift är 1,63019%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 725 kr/månad. Antal personer i hushållet: 4.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 583 kr/månadFörsäkring: 142 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Anders Personsgatan 9, 416 48 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2009

Lägenhetsnummer: 404/1404

Våningsplan: Våningsplan 4 av 7. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 80 kvm.

Tillträdesdag: 2022-01-21 00:00:00. Enligt överenskommelse

Information Förening

Förening: Brf Saturnus. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Saturnus är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2006, fastigheten stod färdig för inflyttning 2009. Byggentreprenör var AF-bygg AB. Föreningen består av 71 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, två hyreslokaler samt en gästlägenhet. Till föreningen hör adresserna Anders Personsgatan 7-11. Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningens ekonomi är stabil och långsiktigt inriktad för att gynna föreningens medlemmar. Årsavgiften har sedan inflyttning höjts tre gånger med mindre procentsats. Styrelsen arbetar med att uppdatera den ekonomiska policyn samt en ny långtidsprognos. Amorteringar på föreningens lån planeras. Enligt föreningens nyligen framtagna femårsbudget ser styrelsen inte någon anledning att behöva höja avgifterna den närmsta tiden. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (2021-09-15).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2013-05-06. Energiprestanda 94 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget finns det inga större planerade renoveringar den närmsta tiden utan endast löpande underhåll.
Gjorda renoveringar:
2013 energibesiktning, upprättande av underhållsplan samt installation av brytskydd på ytter- och källardörrar. Samma år har även styrelsen ansökt om och fått beviljat bygglov för inglasning av samtliga balkonger.
2014 utfördes 5 års-garantibesiktningen.
2016 fasadtvätt samt reparationer av fasad och lägenheter på Anders Personsgatan 9 då det hade brunnit i huset.
2018 utfördes målningsarbeten.
2020 fick föreningen beviljat bygglov för inglasning av samtliga balkonger.
2021 utfördes fasadtvätt och garagestädning. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

TV och bredband: Brf Saturnus är anslutet till Gothnet, vilket är Göteborgs stadsnät. Respektive lägenhetsinnehavare har själva valet att välja vilken internetleverantör man önskar. Möjlighet till bredband med upp till 1000 Mb. Föreningen erbjuder kostnadsfritt analogt tv-utbud via Canal digital med cirka 15 kanaler totalt. Digital TV erbjuds via fibernätet för den som önskar.

Parkering: Föreningen förfogar över 42 garageplatser varav 3 har laddning för elbil. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 000 kr/månad (exkl. elkostnad för elbil). I dagsläget är det kö (2021-09-15). Via Platzer Fastigheter finns möjlighet att hyra plats i parkeringsgarage på Johan Willins gata 5 (Ceresgaraget Gårda) samt på Anders Personsgatan 2-6. För vidare information och aktuell tillgång, vänligen ring 031-63 12 00. Det finns även MC-parkering.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykel-/barnvagnsförråd och gästlägenhet. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning.
Gemensam innergård med utemöbler samt en sandlåda för barnen.

Övrigt: Brf Saturnus är en av sex bostadsrättsföreningar som utgör Samfälligheten Venus. Samfälligheten har som uppgift att sköta fastighetens gemensam garage samt innergård med miljöhus.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfsaturnus.se

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslag


Välkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden
Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda
Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga
Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden
Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven
Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem
Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden
Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg
De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten
Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning
Planritning