Såld

Välplanerat med uteplats i västerläge på attraktiv adress

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Victoria Wigerud
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Eklandagatan 33

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 196 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
65,5 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1935
Adress:
Eklandagatan 33,
412 82 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till en fullträff med totalrenoverat kök och badrum från 2021 samt uteplats i västerläge mot föreningens lummiga innergård. Genomgående stilrent och modernt inredd med en bevarad känsla av historiens vingslag med originalparkett, gjutjärnsradiatorer och fönsterbänkar i marmor som tydliga tidsmarkörer. Stark föreningen med engagerad styrelse och låg månadsavgift där bredband ingår. Här bor man bra med ett underbart läge endast en kort promenad från evenemangsstråk, Avenyn, Göteborgs Universitet, Chalmers & vackra Näckrosparken. På bara några minuter tar ni er till de olika centrala stadsdelarna med spårvagn, cykel eller till fots.

Idag finns ett nyttjanderättsavtal för uteplatsen på innergården/utanför lägenheten mellan nuvarande ägare och föreningen.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en rymlig och ljus hall med plats för avhängning av ytterkläder samt generösa förvaringsmöjligheter i ett flertalet inbyggda garderober till höger in i hallen. Vacker originalparkett och vitmålade väggar.

Vidare in i lägenheten nås det stora och trevliga vardagsrummet med generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier som vetter mot grönskan. Här erbjuds flera möbleringsalternativ och det finns gott om plats för soffgrupp, tv-bänk, skrivbord samt matplats. Vacker originalparkett och vitmålade väggar.

Köket från 2021 är modernt och sobert med grå köksinredning och svarta beslag. Här ges goda arbetsytor för den som tycker om att laga mat och bänkskivan i vitt skapar en genomtänkt helhet tillsammans med stänkskyddet i vitt kakel. Noga utvalda vitvaror som utgörs av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn med varmlufts- och ångfunktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Intill det ljusa fönstret finns plats för ett matbord. Nylagt parkettgolv och målade väggar i en behaglig grön nyans.

Bostadens sovrum är stort och harmoniskt med utsikt mot grönskan. Här inne får en stor dubbelsäng med sidobord samt skrivbord plats. Det finns även en platsbyggd förvaringslösning. Parkettgolv och vitmålade väggar. Sovrummet nås från vardagsrummet och avgränsas med en smart skjutdörr.

Det helkaklade badrummet renoverades 2021 och har vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, tvättmaskin, spegelskåp med belysning samt duschhörna med både taksil och handdusch. Badrummet har infällda spotlights i taket, underbar golvvärme och handdukstork för extra komfort.


Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 196 kr/månad. I avgiften ingår vatten, värme, kabel-tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 5,2379%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 250 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 120 kr/månadFörsäkring: 130 kr/månad
Enligt schablon, kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Eklandagatan 33, 412 82 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1935

Lägenhetsnummer: 6/1104

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns. (våning 1 i hissen).

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 65,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd som är belägna i samma uppgång.

Tillträdesdag: 2022-02-18 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Sidensvansen 5. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 18 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: BRF Sidensvansen 5 bildades år 2000 och äger fastigheten Johanneberg 15:5.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Stabil och mycket välmående bostadsrättsförening med engagerad styrelse. I januari 2021 höjdes avgifterna med 5%.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2011-12-09. Energiprestanda 138 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en 30 årig underhållsplan som senast uppdaterades 2019.
2022 planeras översyn av fönster mot framsidan i källarplan samt putsning och ommålning av sockeln.
Genomförda renoveringar:
2020 -2021 - Stort projekt som inkluderade stambyte, elstambyte, nyt portlåssystem, renovering av entréport, renovering av fönster i källarplan samt renovering av dörr mot baksida samt källarutrymme gatuplan.
2018 - Hissrenovering
2016 - Renovering av trapphus
2015 - Fiber indraget i huset
2014 - Byte av termostater element
2012 - Genomförd OVK-besiktning / Byte av frånluftsfläkt på vinden
2011 - Omläggning av tak / Installering av porttelefon
2009 - Renovering av fasad och balkonger
2001 - Reelining
1998 - Nya säkerhetsdörrar installerade
1996 - Byte av balkongdörrar och fönster.

TV och bredband: Tv, fiberbredband och IP-telefoni via Telenor.

Parkering: Den som är folkbokförd på adressen Eklandagatan 33 är berättigad till boendeparkering inom område "S". För med information om priser och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Funktionell tvättstuga belägen på entréplan som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt mangel. I föreningen finns även cykelrum.
Lugn och ostörd innergård med mycket grönska och växter.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning