Såld

Nyrenoverad etagelägenhet med generöst ljusinsläpp & underbar balkong

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Jakobsdalsgatan 3

3:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 663 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
88 kvm
Våning:
6/6, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Jakobsdalsgatan 3,
412 68 Göteborg

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte

Beskrivning

Välkomna till gemytliga och omtyckta Jakobsdal! Här erbjuds en topprenoverad etagelägenhet med noga utvalda materialval, rustika detaljer och generös takhöjd. Bostadens balkong vetter mot takåsarna och bjuder på en slående kvällssol som uppskattas under sommarens varma kvällar. Här bor ni i en genomtänkt lägenhet med öppna sociala ytor som bjuder in till umgänge och samtliga rum erbjuder flera möbleringsalternativ med sin generösa storlek. Här har inga detaljer lämnats åt slumpen. Välkomna till ett hem att trivas i!

I Örgryte / Jakobsdal bor ni i ett lugnt område med stadslivet på ena sidan och grönskande naturområde på andra. Ett extra plus är att området erbjuder bekvämligheter som livsmedelsbutik, frisör, restauranger, blomsterbutik och goda kommunikationer!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Högst upp i huset innanför den fina ytterdörren möts ni av en rymlig och välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober samt plats för avhängning av ytterkläder. Genomgående fint parkettgolv i hela lägenheten och väggarna är målade i vitt för en enhetlig bas. Redan här möts ni av den generösa takhöjden och det härliga ljusinsläppet som sätter sin prägel på denna bostad.

Vidare in i lägenheten nås det sociala och trevliga vardagsrummet som bjuder in till umgänge. Här ges flera möbleringsalternativ med plats för soffgrupp, tv-bänk, matsalsbord samt avlastningsmöblemang. Från fönstret har ni grönskande utsikt över Örgryte. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Köket från 2020 är modernt och sobert med grå köksinredning från Epoq. Här är varje detalj noga utvalt och beslagen i mässing skapar en helhet tillsammans med den vita bänkskivan i komposit sten och det kaklade stänkskyddet i vitt. Goda förvaringsmöjligheter ges i flertalet lådor och skåp samt generösa bänkytor för den som tycker om att laga mat. Högkvalitativa vitvaror som utgörs av induktionshäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt, inbyggnadsmikro, kyl och frys i fullhöjd med inbyggd ismaskin samt integrerad diskmaskin. Intill fönstret finns plats för ett matbord. Ett fönster med industri-känsla är inbyggt på ena väggen och släpper in det generösa ljusinsläppet från köket vidare in i hallen.

Det helkaklade badrummet har vitt kakel på väggarna med svarta inslag och vitt klinkergolv. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod, spegel, handdukstork samt duschhörna med handdusch. För extra komfort finns en tvättmaskin som förenklar vardagssysslorna.

En trappa upp nås de privata delarna med stort Master bedroom till vänster och ett härligt allrum till höger. Genomgående kläs golvet av fin parkett och väggarna är målade i vitt med en beige fondvägg.

Sovrummet är stort och harmoniskt med underbar vidsträckt utsikt över Örgrytes villaträdgårdar från fönstret. Tre platsbyggda garderober ger gott om förvaring längst ena väggen. Här inne får en dubbelsäng med sidobord, tv-bänk samt skrivbord plats.

Allrummet skärmas av genom en glasvägg som ger en industri-känsla och tillför karaktär till övervåningen. Här ges flera möbleringslaternativ och rummet går att inreda som barnrum, gästrum eller kontor. Stora generösa fönsterpartier ger ett underbart ljusinsläpp och här har ni direkt utgång till bostadens balkong som har slående utsikt över takåsarna och har sol större delen av dagen. En fantastisk plats att slå sig ner med morgonkaffet en varm sommarmorgon eller avnjuta solens sista stålar på kvällen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 663 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten & bredband. Ett obligatoriskt tillägg om 244 SEK för kabel-tv tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 10,44294%. Andel av årsavgift är 13,67%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 408 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 158 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Jakobsdalsgatan 3, 412 68 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Bö 33:3

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1930

Lägenhetsnummer: 10/1501

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 88 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Bostaden är registrerad som 2 rok men disponeras som 3 rok.

Tillträdesdag: 2022-01-21 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Skålsnäckan Nr 3. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Skålsnäckan 3 bildades 2002 och övertog fastigheten Bö 33:3 (friköpt tomt) på Jakobsdalsgatan 3. I fastigheten finns 16 lägenheter och alla är upplåtna som bostadsrätter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har en god ekonomi och föreningens avsikt är att hålla låga avgifter och se till att fastigheten underhålls. Föreningen har valt att amortera av på sina lån istället för att ha en stor buffert för framtida underhåll på banken. Då belåningsgraden är låg finns det möjlighet att låna pengar när det behövs för större underhållsinsatser. Föreningen har de senaste åren gjort avgiftssänkningar med 10 respektive 5%. Avgifterna var oförändrade vid årsskiftet 2019/2020 och i dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-10-20).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-03-26. Energiprestanda 142 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Inom den närmsta tiden finns inga större renoveringar planerade.
Genomförda renoveringar och större underhåll genom åren.
2019 Ny belysning på uteplatsen och i gårdshuset, energideklaration utförd (görs vart tionde år) samt spolning av samtliga avloppsstammar (bör göras vart femte år).
2018 P.g.a. en vattenläcka byttes avloppsstammar delvis när två badrum renoverades.
Det är föreningens plan att byta stammar i samband med badrumsrenovering för att slippa ett helt stambyte i framtiden.
2018 Nytt gårdshus för avfall och cykelskydd.
2017 Gården iordninggjord med dränering, nytt toppskikt och ny uteplats.
2016 Taket bättringsmålat och snörasskydd monterade.
2015 Ny tvättmaskin i tvättstugan.
2014 Ny rörelsestyrd LED-belysning i trapphuset. Trapphus och entré ommålat.
2013 Stamrenovering. Relining av avloppsstammar och stickledningar.
2012 Nya balkonger mot gården (ej alla lägenheter, endast tvåor och treor, totalt 9 st).
2011 Lägenhetsdörrar utbytta till säkerhetsdörrar + nya postboxar.
2010 Värmesystemet injusterat och termostater byttes ut. (För jämnare värme i huset.)
2009 Energideklaration utförd, vädringsbalkonger renoverades samt bilat bort dålig betong + nya räcken.
2008 Stamspolning. Garanti tom januari 2013.
2007 Elstambyte. Nödvändigt för att klara övergång från gasspisar till elspisar. Ny el i lägenheterna med jordade uttag och jordfelsbrytare.
2000 Omläggning av tak. Nytt plåttak.
1985 Byte av fönster till aluminiumfönster med 3-glas.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Telenor för alla lägenheter fram till 2024-08-31 gällande tv, bredband och IP-telefoni. Grundutbudet Tv Bas, fiberanslutning med 250/250 Mbit samt fast telefoni ingår som ett obligatoriskt tillägg i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över en parkeringsplats och två garageplatser. Kostnad för att hyra en plats är 470 kr/mån för parkering och 1350 kr/mån för garage. Låg omsättning på platserna, i dagsläget är det ca 4-5 personer i kö (2020-02-04). Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering med taxa Ö6 ca 480kr/mån. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad. Fri parkering finns på vissa gator i området nedanför t.ex. Olof Skötkonungsgatan och Orangerigatan.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns förråd och gemensam tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel.
Härlig gård med grillplats, utemöbler och lummig grönska. Här finns dessutom ett gårdshus för avfall samt skyddad cykelparkering.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder.

För mer information om föreningen se deras hemsida: www.skalsnackan3.se/

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning