Såld

Charmig gavellägenhet med generös takhöjd & slående ljusinsläpp

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Johan Gille
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nordenskiöldsgatan 30A

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 718 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
96 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1909
Adress:
Nordenskiöldsgatan 30A,
413 09 GÖTEBORG
Slottsskogen
Slottsskogen
Slottsskogen, Villa Belparc
Slottsskogen, Villa Belparc

Beskrivning

På anrika och attraktiva Nordenskiöldsgatan finner ni denna fantastiska gavellägenhet med generös takhöjd samt bevarade originaldetaljer i varje rum vilket skapar fin karaktär i detta hem. Bostaden erbjuder ett otroligt fint ljusflöde från stora fönsterpartier och från vardagsrummet har ni direkt utgång till den härliga balkongen i soligt läge. Här bor ni i en charmig lägenhet med originalgolv, stilrent kök samt stora fina rum med goda förvaringsmöjligheter. Med Linnéstadens generösa utbud av restauranger och butiker utanför porten samt grönskande Slottsskogen en kort promenad bort är detta ett perfekt läge!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför den fina ytterdörren möts ni av en ljus hall med vitmålat plankgolv och vitmålade väggar. Redan här inne är den generösa takhöjden påtaglig och fina detaljer i lister sätter sin prägel på detta hem. En väl tilltagit hall plats för avhängning av ytterkläder. Genomgående ljusa väggar som gör det möjligt att inreda efter egen smak.

Ett par steg in i bostaden når ni det stilrena och klassiska köket med goda arbetsytor samt kvalitativa vitvaror. Stora fönster bidrar till ett härligt ljusinsläpp och intill får ett matbord med stolar plats för goda middagar med vänner och familj. Den maskinella utrustningen utgörs av kolfilter fläkt, induktionshäll, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys i fullhöjd. I ett köksskåp erbjuds extra förvaring samt en mikro. Bänkskivan är i ljust trä och det ovanliggande stänkskyddet i kakel. Det lackade plankgolvet är original och övergår till vardagsrummet.

I fil med köket ligger vardagsrummet som är öppet och socialt med ett fantastiskt fint ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck och den rymliga takhöjden öppnar upp rummet. I hörnet av rummet har ni direkt utgång till den trevliga balkongen i soligt läge. Här inne finns en bevarad kakelugn som är en underbar plats att slå sig ner vid under de kalla månaderna och höjer verkligen mysfaktorn i rummet. Lackat trägolv i original samt vitmålade väggar ger en enhetlig bas att inreda efter och rummet erbjuder flera möbleringsalternativ där såväl soffgrupp, fåtölj, matbord och tv-bänk får plats.

I anslutning till vardagsrummet finns en inre hall som tar er till ett utav bostadens två sovrum. Här inne finns gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sidobord samt byrå alternativt garderob. Väggarna är målade i en vit kulör och lackat trägolv i original.

Bostadens master bedroom är harmoniskt och generöst i sin storlek. Sovrummet erbjuder platsbyggda garderober samt låga skåp med sittmöjligheter ovan som bidrar till goda förvaringsmöjligheter längst med ena sidan av rummet. Här inne får såväl dubbelsäng, sidobord samt skrivbord plats. Vackert ljusinsläpp från stora fönster.

Det helkaklade badrummet har vitt kakel med grått inslag och grått klinkergolv. Inredningen består av wc, duschhörna, handfat samt spegel. För extra komfort erbjuds golvvärme och handdukstork samt att det är förberett uttag för tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 718 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv basutbud och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,07%. Andel av årsavgift är 4,07%.

Pantsättning: Ej pantsatt.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 200 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 500 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 500 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Nordenskiöldsgatan 30A, 413 09 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1909

Lägenhetsnummer: 7/1204

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 96 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Nordenskiöldsgatan 30. Föreningen är en äkta bostadsförening. I föreningen finns 33 lägenheter varav 1 hyresrätt och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Stabil bostadsrättsförening bildad 2001. Föreningen äger fastigheten Olivedal 8:1, på fastigheten finns en byggnad från 1909. Lägenhetsyta 2 385 kvm och lokalyta 378 kvm. Föreningens fyra lokaler hyrs ut till restaurangen Björk & Bambu, frisörsalong, sushirestaurang och cykelbutik.

Föreningens ekonomi: Föreningen har egen förvaltning. Föreningen har gjort en extra amortering om 1,5 miljoner på ett lån som löpte ut 16/3-2022. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-03-28).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2019-06-18. Energiprestanda 123 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2047.
Fastigheten är i mycket gott skick och de stora kostsamma renoveringarna är redan genomförda.
I dagsläget pågår ett arbete med fastighetens ventilation där både tilluft och frånluft ses över.

Genomförda renoveringar:
2022 - Genomfördes fläktbyte på taket för förbättrad ventilation
2020 - Spolning av samtliga köks- och avloppsstammar
2019-2020 - Renovering av entrén
2018 - Tilläggsisolering av vind uppgång A
2017-2018 - Renovering hyreslägenhet
2017 - Ommålning av trappuppgångar
2015 - Målning av tak
2013-2014 - Renovering av fasad och balkongräcke samt byte av fönster
2010 - Klinkergolv på samtliga våningsplan samt förbättringsarbete av taket
2006-2008 - Nybyggnation av balkonger mot gården
2005 - Badrumsrenovering
2004 - Renovering hisskorg.

TV och bredband: Grundutbud av tv samt bredband 250 Mbit/s via Tele2 ingår i avgiften.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: På entréplan finns det tillgång till ett barnvagnsförråd och i källaren finns även ett cykelförråd. Den gemensamma tvättstugan är belägen i källaren (hissen går hela vägen ned) och utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt ett torkrum. Tvättstugan bokas enkelt via en app.
På gården cykelställ samt stort soprum med källsortering. Gemensamma trapphusbalkonger mot gården.
Innergård med mycket grönska och på sommaren finns det tillgång till utemöbler och grill samt en sandlåda. Gården delas med en grannförening.

Övrigt: Trappstädning utförs av medlemmarna själva enligt ett rullande schema.

Samfälligheten Wega som föreningen är medlem i sköter städning, sophantering samt snöröjning av innergården.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning