Snart till salu

Kvadratsmart etta med fina materialval

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Stafettgatan 4B

1: Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
1 990 000 kr
Avgift:
2 044 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
26 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1944
Adress:
Stafettgatan 4B,
416 59 Göteborg
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Högst upp i huset med härligt ljusflöde från ett stort fönsterparti finner du denna kvadratsmarta etta där allt är noga genomtänkt. Lägenheten har högt i tak och är renoverad med fina materialval. Lättmöblerad planlösning med öppna ytor och avskild sovalkov med vägg i industriglas som skapar karaktär samt praktisk klädkammare. Här bor du i en familjär förening som är högt belägen med fin utsikt över omgivningarna.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt förvaring i en klädkammare. Lägenheten har genomgående nylagd ekparkett som är behandlad med vitpigment och väggarna är målade i vitt.

Öppen social yta med plats för både soffa och matplats samt en rymlig sovalkov som avskärmas med en vägg i industriglas. Ett stort fönsterparti längs ena väggen bidrar med rikligt ljusinsläpp och ger en luftig känsla.

Genomtänkt arbetskök som renoverades 2017 med svarta bänkskåp och träfärgat högskåp till kyl och frys. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, fläkt och integrerad kyl med frys.

Helkaklat badrum blått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med en smal blå bård. Inredningen består av WC, handfat, spegelskåp samt takdusch från Flöda.

Lunden är ett lugnt och lummigt bostadsområde med backiga gator och charmiga hus. I närområdet ligger ICA Nära, frisör och pizzeria. Händelsernas centrum är Danska vägen där ni finner diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens kanske godaste glass hos Lejonet & Björnen. På promenadavstånd ligger även Olskrokstorget med Systembolag, apotek, hälsokostaffär, blomsteraffär med mera. Delsjöns natur och motionsområdena kring Skatås nås på cykelavstånd. Goda kommunikationer finns med buss 60 som går precis utanför och tar er snabbt och lätt in till centrum.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 990 000 kr

Avgift: 2 044 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för TV och bredband tillkommer på 230 kr/mån samt en städavgift på 100 kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,1%. Andel av årsavgift är 3,1%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 342 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Stafettgatan 4B, 416 59 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1944

Lägenhetsnummer: 1301B (21)/1301

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 26 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 2 kvm och ett vindsförråd om ca 5 kvm. Vindsförrådet kommer att försvinna om det blir aktuellt med vindsexploatering.

Föreningen kommer göra kapitaltillskott i år 2022 och nästa år 2023, där varje medlem betalar in en mindre summa (denna lägenhet ca 3 100kr) till föreningen för att stärka föreningens ekonomi ytterligare.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Stafettgatan 4. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 24 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Stafettgatan 4 äger fastigheten Lunden 55:5 med adresserna Stafettgatan 4A-C. Föreningen bildades 1943.

Föreningens ekonomi: Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen. God ekonomi och en låg belåning om ca 5 500 kr/kvm. Föreningen har beslutat att de ska sälja råvinden och intäkterna från vindsprojektet kommer att bekosta reliningen om ca 1 miljon. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-04-07)

Föreningen kommer göra kapitaltillskott i år 2022 och nästa år 2023, där varje medlem betalar in en mindre summa till föreningen för att stärka föreningens ekonomi ytterligare.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Föreningen godkänner inte delat ägande mellan barn och föräldrar.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring:

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2020-12-17. Energiprestanda 130 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2044.
Föreningen har haft extra stämma och beslutat att sälja råvinden för att bygga lägenheter. Nu är ärendet inskickat till Hyresnämnden och man inväntar besked vilket kan ta ca 1-7 månader. Råvinden kommer säljas till ett externt företag och det kan bli aktuellt med ca tre till fyra nya lägenheter. Detta innebär också att vindsförråden kommer att försvinna och troligtvis även takterrassen.
Under 2022 planeras etapp 2 av reliningen som innefattar de lodräta stammarna. De planerar även att kontrollera varmvattenrören i källaren samt byta några äldre rör. Under denna etapp kommer lägenheterna påverkas under ca 4-5 veckor då man inte kan använda badrummet utan det finns dusch och wc i källaren. Under året ska även trapphusen målas av medlemmarna.
Gjorda renoveringar:
1991 utfördes stambyte i fastigheten.
1992 byttes elstammar i lägenheter/gruppcentraler.
1993 renovering av fönster, takomläggning, fasadrenovering samt trapphusrenovering.
2000 byte av termostatventiler till radiatorer.
2001 fönstermålning mot Stafettgatan.
2002 renovering av ytskikt i tvättstuga.
2003 byte av expansionskärl.
2006 målning av plåt på tak.
2009 målning av källare.
2012 byttes taket, fönstermålning, renovering av ytskikt i tvättstuga samt nya maskiner.
2013 genomförde föreningen en stöld- och brandinspektion i fastigheten samt installerade brandvarnare i trappuppgångarna och en brandsläckare utanför takterrassen. Vidare har golvet i tvättstugan och asfalten på gården lagats samt obligatorisk ventilationskontroll (OVK) utförts och toaletten vid tvättstugan renoverats. Föreningen har även installerat belysning över dörrar på gårdssidan, jordad el i bastun samt belysning på takterrassen. Omdränering av gårdssidan har gjorts där det uppstått en akut fuktskada samt en spricka i fasaden.
2014 har entrédörrar och källardörrar mot gården bytts ut. Målning av takterassen har utförts. Ny uteplats och ny gång på gården har gjorts samt utemöbler och en gasolgrill har köpts in.
2015 har föreningen satt plåt runt takterrassen och taket samt ombesiktigat den.
2016 Renovering badrum källare, diverse rörarbeten, Certiering SBC, kontroll av inglasning takterrass, avloppsspolning kök A-C och lagning av varmvattenrör i tvättstuga.
2017 Ny belysning trappuppgångar, tätning kranar källare varmvatten, lagning runt entrédörrar A-C, uppsättning brandvarnare vind, timer utomhusbelysning och takterrass, certiering SBC, kontroll av rörstammar, installation av brandvarnare, målning av tvättstuga, torkrum och fönster vid trappuppgångarna, nya golvbrunns lock, underhåll fasad/grund och lagning av portkodssystem.
2018 Tätning av källartrappor, nya lås och vred i källaren, underhåll av entrédörrar, byte av portkodssystem. Byte av belysning till led i källare o soprum, byte till infravärme, bytte en tvättmaskin, nya kranar och ventiler, byte av
vattenmätare och certiering SBC.
2019 Entrédörrar underhåll, lagning trappor, nya marksten vid entrén, certifiering SBC, medlemmar målar sina fönster själva, tak ovanför entréer, matta takterrass, dränering framsida och gångar och byte av stolpar parkering.
2020 Avloppsspolning i lägenheter med stopp och kamerakontroll lagning, energideklaration och OVK.
2021 Renovering av fönster, brandinspektion samt relining etapp 1 (de vågräta stammarna samt byte av rörstam i källare och pannrum).
2022 Byte av fjärrvärmepannan. Besiktning av fasad och fönster har gjorts.

TV och bredband: Kabel-TV och bredband via gruppavtal med Tele2. Tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till avgiften om ca 230kr/mån.

Parkering: Föreningen förfogar över 10 parkeringsplatser som är belägna på baksidan av huset. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är ca 400 kr/mån. I dagsläget finns det en ledig plats för liten/mellanstor bil (2022-04-07). I övrigt råder det fri parkering i vissa delar av området.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam bastu, cykelförråd och hobbyrum med snickarbänk samt en skänk och byteshörna. Det finns även en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum med värmefläkt. Det finns även en inglasad takterrass med timer.
På framsidan av fastigheten finns det en trädgård med många sittplatser samt en uteplats med bord och stolar. Det finns ytterligare en uteplats med bord och stolar samt en grill på baksidan av huset. På framsidan av huset finns även odlingslådor som alla medlemmar får använda att odla i samt ta ifrån när det finns något gott.

Övrigt: OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Snöskottning, gräsklippning samt underhåll av trädgården sköts av medlemmarna enligt rullande schema, vilket för närvarande är var 3:e vecka per uppgång. Skottning trappor och väg ut till parkering skottar de som har parkering. Trappstädning sköts för närvarande av anställd, vilket man som medlem för närvarande betalar 100 kr/månad för.

Som medlem får även räkna med att sitta i styrelsen en period under tiden som man bor i föreningen.

För mer information besök gärna föreningens hemsida, stafettgatan4.bostadsratterna.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning