Snart till salu

Perfekt cityetta granne med Chalmers

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Gibraltargatan 21B

1:a Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
1 411 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
25 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1936
Adress:
Gibraltargatan 21B,
412 58 Göteborg
Föreningens gemensamma takterrass
Föreningens gemensamma takterrass
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David
Föreningens gemensamma uteplats
Föreningens gemensamma uteplats

Lundin Värdering

Boka nu
Granne med Chalmers
Granne med Chalmers
Natursköna Näckrosdammen
Natursköna Näckrosdammen
Bov på Gibraltargatan
Bov på Gibraltargatan
Mahogny på Gibraltargatan
Mahogny på Gibraltargatan
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Götaplatsen och paradgatan Avenyn

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Välkomna till en 30-tals pärla i populär brf med gemensam takterrass i soligt västerläge som har vidsträckt utsikt! Yteffektiv etta om 25 kvm som passar perfekt för dig som söker ditt första boende eller är student då läget intill Chalmers är exemplariskt. Öppen planlösning med stora fönsterpartier i västerläge och vackra parkettgolv. Här erbjuds ni ett modernt kök, allrum med avskild sovalkov, rymligt badrum samt förvaringsmöjligheter i en större inbyggd garderob. Ett extra plus är att man har tillgång till både vinds- och källarförråd.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med förvaringsmöjligheter i en stor inbyggd garderob. Lägenheten har genomgående stavparkett och vitmålade väggar som ger ett enhetligt intryck.

Öppen och inbjudande planlösning med stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljus. Allrummet kan inredas med soffa och sängen har sin naturliga plats i den avskiljda sovalkoven. Köket avgränsas med en praktisk köksö som även erbjuder sittplatser.

Köket har klassisk köksinredning i vitt från Ikea med släta luckor, bänkytor i massiv ek och stänkskydd i svart kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt samt kombinerad kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Ikea.

Badrummet intill hallen är helkaklat och inredningen består av WC, handfat och dusch.

Johanneberg är ett mycket populärt område som erbjuder såväl mataffärer, restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri och blomsteraffär och närhet till Chalmers. Närheten till såväl stadens nöjen som grönskande omgivningar som Mossens naturområde, Näckrosdammen och Carlanderska gör läget perfekt för ett bekvämt storstadsliv. Kommunikationerna är goda med fyra busslinjer varav två stombussar trafikerar området. Det är även bekvämt promenad- och cykelavstånd in till stan.

Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen på visning och välkommen hem!

Information Ekonomi

Avgift: 1 411 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och digital-tv. Obligatoriskt tillägg om 55 kr/mån för bredband tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,39948%. Andel av årsavgift är 0,39948%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 295 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gibraltargatan 21B, 412 58 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1936

Lägenhetsnummer: 44/1302

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 25 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd som är belägna i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Johanneberg 1936. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 156 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Johanneberg 1936 i Göteborg kombinerar ett boende i centrala Göteborg med en småstadskänsla i form av egna grönytor och parkeringsplatser. Föreningen bildades år 1936 och byggnaderna uppfördes åren 1935-1937 och har moderniserats och renoverats år 1983 och år 1999-2008 för att passa nutidens krav från de boende och myndigheter. Renoveringar och moderniseringar har skett med viss försiktighet och med beaktande samt att återskapa den ursprungliga arkitekturen. En stabil och mycket välskött förening. Föreningen består av tre byggnader, placerade i nordvästra hörnet av korsningen Eklandagatan/ Gibraltargatan med adress Gibraltargatan 21A-E, Eklandagatan 67A-D samt Lindströmsgatan 3A-D. Föreningen innefattar 156 lägenheter och tre kommersiella lokaler (som hyrs ut till en restaurang och ett konsultföretag). Föreningen äger sin mark.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen gör årligen avsättningar till underhållsfonden. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen tillåter delat ägande mellan barn/föräldrar med minsta andel 10 %.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad från 2008 hos Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2014-10-21. Energiprestanda 148 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningens planerade renoveringar under ca 5 år framåt är byte av avloppsrör under bottenplattan Eklandagatan och Lindströmsgatan samt renovering tvättstugor sker hösten 2022. Fasadrenovering och terrassrenovering, byte av lägenhetens radiatorer samt tilluft bakom radiatorn sker tidigast 2023-2024. Byte av V/A-stammar i kök (ej bad, badstam ersätts via kök) samt ventilationskanalstam i byggnad på Gibraltargatan, Eklandagatan och Lindströmsgatan (tidigast 2030-2035). Byte av V/A-stam kommer att göras med en metod som gör att badrummens skick ej påverkas eller behöver ändras då stammen i badrummet ersätts via köket. Denna metod kommer ta kortare tid, ge minst påverkan och man kan bo kvar i lägenheten under tiden.

Utförda renoveringar:
- 1983 utfördes en ROT - renovering som omfattade byte av el-stammar, V/A-stammar samt renovering av samtliga kök, badrum och tvättstugor. Samma år utfördes även tilläggsisolering på vind och runt fasad, ny fasad sattes upp, nya fönster i form av treglas vakuumfönster, nya entrédörrar och lägenhetsytterdörrar samt ommålning av trapphus.
- 1994 göts nya balkonger och trapphus målades om.
- 1994-1996 målades trapphus och fönster om.
- 1996 lades ny takpapp och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
- 1998-2000 dränerades mark runt fastigheterna. Nya cykelplatser uppfördes och parkeringsplatser utökades från 25st till 28st.
- 1999-2000 byggdes soprum om.
- 2001-2002 iordningställdes ny sortering av restavfall.
- 2002 installerades ny ventilation för torktumlare, dragning av kall- och varmvattenrör till tvättmaskiner monterades samt installation av två nya elcentraler utfördes.
- 2004 spolades stammar i ett av föreningens hus.
- 2005 genomfördes omläggning av stamavlopp i källaren på Gibraltargatan 21 A-E. Samma år renoverades tvättstugan.
- 2006 byttes kulvert mellan fjärrvärmecentral och renovering av fönster utfördes.
- 2007-2009 uppfördes kallförvaring av redskap.
- 2009 målades entréer på Gibraltargatan och ny belysning sattes upp.
- 2009-2013 avslutades uppfräschning av gård.
- 2010 energideklarerades fastigheten.
- 2010-2014 installerades rörelsestyrd belysning i källare och nya armaturer i tvättstuga.
- 2011 utfördes en tillfällig reparation av terrassernas trätrallar. Samma år installerades ny fläkt för restaurangköket på södra terrassen Gibraltargatan.
- 2012 färdigställande av trädgården.
- 2013 Upprustades gillestuga genom målning och belysning.
- 2014 Utförde ett test i ett av husen där man återvann värmen i avloppsvattnet som en energisparande åtgärd.
- 2015 Utfördes bättringsmålning av fasad och några badrumsrenoveringar.
- 2021 ombyggnation av parkeringsplatser, kulvertbyte på Eklandagatan och Lindströmsgatan samt en mindre omläggning av stamavlopp ut från byggnaden Eklandagatan till kommunens huvudnät.

TV och bredband: Digital-tv via Boxer. Bredband från All Tele och Bredbandsbolaget via fibernät. Föreningen äger telefoninätet och låter AllTele använda telefonnätet så att medlemmarna kan teckna billiga AllTele-abonnemang. Datanätet används så att medlemmarna kan teckna ett Internet-abonnemang via ett internt datanät (kat 5-kabel, TP-nät). Varje lägenhet kan nå Internet via en fast lina om 100 Mbps.

Parkering: Föreningen har 38 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 300 kr/mån. I dagsläget är det ca 1,5-2 månaders kötid.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner varav en är obokningsbar, två torkrum varav ett är obokningsbart, två torktumlare varav en obokningsbar samt en mangel. I föreningen finns även en gemensamhetslokal för ca 20 personer som man kan hyra.
Trivsam gård med grönska och sittplatser. Föreningen har även en takterrass i bästa västerläge.

Övrigt: För mer relevant information angående föreningen se dokumentet "Vanliga frågor inför försäljning".

Göteborgs Stad och Akademiska hus avser att bygga om Eklandagatan söder om föreningens byggnader, se dokumentet Trafikförslag med översiktsritning. I samband med ombyggnaden erbjuder Fastighetskontoret i Göteborgs kommun föreningen att installera ett nytt glaspaket med ljuddämpande effekt i de närliggande fönstren.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning