Välkommen till

Fastlagsgatan 2

Fastlagsgatan 2
3:a Kortedala

Välplanerad lägenhet med en solig inglasad balkong och låg avgift

Äntligen kan vi presentera denna lägenhet med en perfekt planlösning med tre rum varav två sovrum. Lägenheten har stor potential och här har ni möjlighet att sätta er egen prägel. Fint ljusinsläpp från flera väderstreck gör att lägenheten känns ljus och luftig. I vardagsrummet har ni ett vackert parkettgolv i dess originalutförande med vackra dubbeldörrar in till ett av lägenhetens två sovrum med inglasad balkong i soligt läge. Här bor ni i en bra förening med låg avgift dessutom med flexibelt tillträde. Endast 15 minuter från centrala Göteborg.

Välkommen att boka er på visning redan idag!

Läs hela beskrivningen
Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Östra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Östra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i klädkammaren längre in i hallen till vänster. Väggarna är klädda i en röd tapet och på golvet ligger det ett laminatgolv.

Direkt till höger från hallen når ni badrummet som är utrustat med badkar, wc, handfat med tillhörande skåp samt ett väggfast spegelskåp för alla badrumsartiklar. Väggarna är klädda med ett ljust kakel och golvet har ett grått klinkergolv. Ett fönster bidrar med dagsljus och ger vädringsmöjligheter.

Köket har goda förvaringsmöjligheter med många skåp samt bra arbetsytor. Köksinredningen går i en behaglig krämvit färg med svarta handtag. Stänkskyddet är kaklat och går i en brun ton som matchar det praktiska plastgolvet. Väggarna är tapetserade med en mönstrad ljus tapet. Den maskinella utrustningen består av ugn, spis, spisfläkt, dubbel diskho samt kyl och frys. Stort fönster mot en lummig grönska skänker harmoni i köket och höjer trivselfaktorn.

Vidare in i lägenheten kommer man till ett stort och öppet vardagsrum som rymmer både ett större matbord samt soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel för familjens filmkvällar. Bevarad originalcharm med fiskbensparkett och tidstypiska dubbeldörrar med glas mot ett av bostadens två sovrum. Väggarna har en ljus tapet.

Sovrummet som man når via vardagsrummet är rymlig och kan inredas med säng, sängbord samt garderober för klädförvaring. Rummet har dessutom utgång till den soliga och inglasade balkongen.

Bostadens andra och största sovrum rymmer dubbelsäng, sängbord samt har inbyggda garderober. Väggarna har en rofylld mörkbrun tapet och golvet är klätt med en ljusbeige plastmatta. Precis som i köket har även detta rum fönster mot träd och buskar vilket skänker ro för en god nattsömn.

I huset finns en tvättstuga som man enkelt bokar via ett elektroniskt bokningssystem. Som boende i BRF Yxan kan träna i föreningens gym och kostnad för detta är 50kr/månad. Det finns även en bastu som man kan nyttja som är belägen på Lövmånadsgatan 3. Det finns både utomhusparkering samt garage som man kan ansöka om hos föreningen samt gästparkering. Föreningen har även en fritidslokal som man kan boka.

Läs mer om föreningen på deras hemsida https://www.brfyxan.se

Välkomna på visning!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Kortedala
Bekvämt och naturskönt boende nära city
Kortedala är Göteborgs första moderna förort och byggdes upp under 1950-talet. Området präglas av hus från 50-talet med en blandad bebyggelse, här finns allt från höga punkthus till lamellhus, villor och radhus.

Området ligger med ett naturskönt läge gränsande både till Göta Älv, Lärjeån samt skogs-och bergsområden. Lärjeåns dalgång i norr erbjuder vackra promenadstigar i fantastisk natur och ett unikt djur- och växtliv. I dalgångslandskapet kring Göta älv finns vandringsled för lax och havsöring. Säveån i söder bjuder på fiske och vill man ha sin egen gröna oas att odla i finns Lärjeholmens- och Solgläntans Odlarförening. Det finns också en populär kolonistugeförening, Klaras Ängar.

Kortedala har inte mindre än fyra torg; Citytorget, Kortedala Torg, Kalendertorget och Årstidstorget. Här har du därför service, restauranger och affärer på promenadavstånd vart du än bor. Kommunikationerna till och från området är mycket bra. Du tar dig in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter och har flera linjer att välja mellan, alla vagnar går dessutom med täta turer både dag och kväll.

Föreningslivet i Kortedala är rikt. För dig som söker motion och friluftsliv finns här flera idrottsföreningar och motionsslingor. Isdala ishall ligger nära Kortedala Torg. Stadsdelens egna museum, Kortedala museum, är inrymt i en hyreslägenhet på Adventsvägen 1. Här har man bevarat en tvårumslägenhet med möbler och föremål från 50- och 60-talet. Alla gatunamnen associerar till kalender och tideräkning.

Kortedala inbjuder till ett aktivt och behagligt boende i vackra omgivningar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta