Generös takhöjd, spegeldörrar & vackra välbevarade originaldetaljer

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Viktor Rydbergsgatan 23

2:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
4 195 000 kr
Avgift:
3 022 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
70 kvm
Våning:
4, hiss
Byggår:
1929
Adress:
Viktor Rydbergsgatan 23,
41257 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Gemensam balkong, säljarens bild
Gemensam balkong, säljarens bild
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten på BOV!
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten på BOV!
Omtyckta Mahogny Coffee Bar
Omtyckta Mahogny Coffee Bar
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Götaplatsen och paradgatan Avenyn

Beskrivning

Välkomna till denna fina och ljusa bostad med härliga sociala ytor som bjuder in till umgänge, generös takhöjd om 2,9m och välbevarade originaldetaljer. Lägenheten har genomgående vackra stuckaturer, ljusa väggar, fint ekparkettgolv, spegeldörrar, tidtypiska taklister och djupa fönsternischer med mycket karaktär. Här bor ni på en anrik adress i omtyckta och trevliga Nedre Johanneberg. Utanför porten har ni närhet till lokala restauranger, högskolan Chalmers och endast en kort promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. På gångavstånd ligger även Vasagatan med sina populära uteserveringar och restauranger. Det finns även bra kommunikationer med buss.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning, förvaringsmöjligheter i en garderob och en klädkammare samt fina bevarade spegeldörrar. Golven i alla rum kläs genomgående av klassisk ekparkett och väggar är målade i vitt.

Rakt fram från hallen ligger bostadens sociala ytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning som får fint ljusinsläpp från två fönster. Generös takhöjd och välbevarade originaldetaljer som stuckatur, tidstypiska listverk och fönsterbänkar i marmor. Här kan man inreda med soffhörna, matsalsbord för stora middagssällskap samt övrigt möblemang.

Praktiskt U-format kök med bänkytor i ek och vitt kakel som sträcker sig ända upp till taket. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll och varmluftsugn (Husqvarna, 2013), kolfilterfläkt (Thermex, 2012), diskmaskin (Electrolux, 2022), vinkyl (KCC, 2013) samt kyl med frys (Husqvarna, 2013).

Generöst sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord samt arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i fem garderober samt en klädkammare. Generös takhöjd och välbevarade originaldetaljer som stuckatur, tidstypiska listverk och fönsterbänkar i marmor. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkakaklat badrum med ljust sandfärgad mosaik på golvet och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med infällda spotlights, handdukstork samt dusch med vikväggar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 195 000 kr

Avgift: 3 022 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,38%. Andel av årsavgift är 4,38459%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 800 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 600 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Viktor Rydbergsgatan 23, 41257 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1929

Lägenhetsnummer: 10/1302

Våningsplan: Våningsplan 4. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 70 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Göken 4:4. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 19 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Göken 4:4 bildades 2001 och förvärvade fastigheten Johanneberg 4:4 år 2001. Fastigheten bebyggdes 1929 och föreningen består av 18 bostadsrätter och en hyresrätt samt en garageplats. Byggnadens totala yta är 1654 kvm.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning hanteras via SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet och amortering på lån sker enligt plan.
I dagsläget finns planerade avgiftsförändringar. Eventuella beslut inför 2023 görs vid budgetarbetet i slutet av året (2022-09-22).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration: Utförd 2018-12-11. Energiprestanda 116 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2027.
Våren 2023 planeras ev. byggnation av större balkonger mot gården plan 1-5, inväntar bygglov (bekostas av respektive bostadsrättsinnehavare), målning av fasad mot gården samt en översyn av taket. Därefter kommer innergården att snyggas till.
2023 Planeras målning trappuppgång

Utfört underhåll:
1989-1991 Fastigheten genomgick en fullständig renovering under denna period av VVS, tekniska delar, lägenheter och gemensamma utrymmen
2004 Nyinstallation av 12 balkonger och 2 takterasser
2006 Hiss
2007 Plåtinklädning av skorstenar
2008 Energideklaration och radonmätning utfärdat
2009 Renovering av balkonger gatusidan
2011 Hiss maskineri byggdes om
2014 Översyn av tak. Nocken och pannorna fixade
2016 Ventilationskontroll
2017 Fönsterbyte bottenplan
2018-2019 Översyn, byten och rensning av värmesystem
2018 Byte av golv i tvättstuga
2021 Relining av avloppsrör källare
2022 Dränering av huset mot innergården.

TV och bredband: TV och fiberbredband via Tele 2.

Parkering: Föreningen förfogar över en garageplats. Hyrs ut till högstbjudande med ett års hyresperiod.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och två torkskåp. Låst cykelförråd utomhus.
Välskött innergård i västerläge med utemöbler på sommaren och grillmöjligheter. Föreningen har även en gemensam takterrass.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning