Välkommen till

Viktor Rydbergsgatan 23

Viktor Rydbergsgatan 23
2:a Nedre Johanneberg

Generös takhöjd, spegeldörrar & vackra välbevarade originaldetaljer

Välkomna till denna fina och ljusa bostad med härliga sociala ytor som bjuder in till umgänge, generös takhöjd om 2,9m och välbevarade originaldetaljer. Lägenheten har genomgående vackra stuckaturer, ljusa väggar, fint ekparkettgolv, spegeldörrar, tidtypiska taklister och djupa fönsternischer med mycket karaktär. Här bor ni på en anrik adress i omtyckta och trevliga Nedre Johanneberg. Utanför porten har ni närhet till lokala restauranger, högskolan Chalmers och endast en kort promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. På gångavstånd ligger även Vasagatan med sina populära uteserveringar och restauranger. Det finns även bra kommunikationer med buss.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning, förvaringsmöjligheter i en garderob och en klädkammare samt fina bevarade spegeldörrar. Golven i alla rum kläs genomgående av klassisk ekparkett och väggar är målade i vitt.

Rakt fram från hallen ligger bostadens sociala ytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning som får fint ljusinsläpp från två fönster. Generös takhöjd och välbevarade originaldetaljer som stuckatur, tidstypiska listverk och fönsterbänkar i marmor. Här kan man inreda med soffhörna, matsalsbord för stora middagssällskap samt övrigt möblemang.

Praktiskt U-format kök med bänkytor i ek och vitt kakel som sträcker sig ända upp till taket. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll och varmluftsugn (Husqvarna, 2013), kolfilterfläkt (Thermex, 2012), diskmaskin (Electrolux, 2022), vinkyl (KCC, 2013) samt kyl med frys (Husqvarna, 2013).

Generöst sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord samt arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i fem garderober samt en klädkammare. Generös takhöjd och välbevarade originaldetaljer som stuckatur, tidstypiska listverk och fönsterbänkar i marmor. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkakaklat badrum med ljust sandfärgad mosaik på golvet och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med infällda spotlights, handdukstork samt dusch med vikväggar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta