Vidsträckt utsikt över älven och Göteborg stad

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Bratteråsgatan 40

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
4 650 000 kr
Avgift:
3 019 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
54 kvm
Våning:
22/25, hiss
Byggår:
2022
Adress:
Bratteråsgatan 40,
417 62 GÖTEBORG
Lägenhetens förväntade utsikt
Lägenhetens förväntade utsikt
JM:s planritning
JM:s planritning

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Anders
Välkommen att kontakta Anders

Beskrivning

På våning 22 av 25 med vidsträckt utsikt mot älven och staden finner ni denna nyproducerade tvåa med genomgående hög standard och stilrena val. Ett svårslaget läge med många soltimmar och vackra vyer att beskåda. För den som vill ta sig ut i det fria finns en gemensam takterrass högst upp i huset. Här finner man även en och relaxavdelning där man kan koppla bort vardagens stress.

Lägenheten har tvåstavsparkett i ek, modernt kök från Ballingslöv, stilrent badrum med kombimaskin och som extra plus även bra förvaringsmöjligheter. Kronjuvelen kommer med sina 25 våningar väcka uppmärksamhet från långt håll tack vare sin unika arkitektur med form som en slipad diamant. Den rejäla höjden gör att byggnaden blir det i särklass högsta huset i den älvnära stadsdelen och bjuder på panoramautsikt över Göteborg, Göta älv och gamla varvsbyggnader.

Preliminärt tillträde i januari 2023.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhänging och förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. I taket sitter dimbara spotlights. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i den vita nyansen NCS S0500-N. Vidare in i den inre hallen finns ytterligare förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob.

Social planlösning med kök och vardagsrum i öppet samband som inbjuder in till gemenskap. Mattlackad tvåstavsparkett i ek, väggar målade i den grå nyansen NCS 0500-N och fönsterbrädor i grå kalksten.

Modernt kök från välkända Ballingslöv med köksinredning i varmgrå ton, bänkskiva i grå laminat och stänkskydd i matchande kulör. Bänkytorna ljussätts med LED-list med dimmer. Vitvarorna från Siemens som utgörs av induktionshäll, spiskåpa, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion och teleskåpsutdrag, inbyggnadmikro, integrerad diskmaskin samt kyl/frys i rostfritt.

Härligt sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med gråa dörrar. Mattlackad tvåstavsparkett i ek, väggar målade i den ljusgrå nyansen NCS 0500-N och fönsterbrädor i grå kalksten.

Stilrent badrum med vitgrått matt kakel och svart klinker på golvet. Inredningen består av WC, handdukstork samt duschhörna med raka glasväggar och takdusch. Här finns även en kombimaskin med arbetsyta ovan och väggskåp för extra förvaring. I taket sitter dimbara spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 650 000 kr

Avgift: 3 019 kr/månad. I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån tillkommer för Telia Triple play. El och varmvatten debiteras efter enskild förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,4759%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Bratteråsgatan 40, 417 62 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2022

Lägenhetsnummer: 3201

Våningsplan: Våningsplan 22 av 25. Hiss finns.

Storlek: 2 rum. Boarea 54 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska planen.

Övrigt: Till lägenheten hör förråd 3201.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Kronjuvelen. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 176 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Nybyggnad av bostadshus i 25 våningar med källare och garage innehållande 176 lägenheter där inflyttning beräknas ske i början Q3 2022 och avslutas under Q1 2023. Adresserna är Bratteråsgatan 36-40. JM står för totalentreprenaden. Föreningen har en lokal för uthyrning i gatuplan planerad för restaurangverksamhet. Föreningen deltar i gemensamhetsanläggning Sannegården GA:54 gällande garage, anläggningar och utrustning tillsammans med intilliggande fastighet samt Sannegården GA:10 avseende sopsugsterminal som förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening. El och varmvatten debiteras via föreningen efter enskild förbrukning.

Försäkring: Vid ibruktagande kommer föreningens hus vara fullvärdesförsäkrat.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Renoveringar: Inga planerade renoveringar.

TV och bredband: Telia Triple Play.

Parkering: 106 garageplatser i gemensamhetsanläggning varav 6 st är platser för MC. Platserna beräknas vara klara när inflyttning sker.

Gemensamma utrymmen: Styrelserum, gemensamhetslokal, övernattningslägenhet samt cykel- och barnvagnsrum. Gemensamhetslokal högst upp i huset för ca 40 personer med takterrass och bastu. Lokalen är som gjord för firanden. Bastun har utsikt åt havet och skärgården i väster. Från takterrassen blickar du rakt ut mot Älvsborgsbron och Vinga. I anslutning till den gemensamma lokalen, terrassen och bastun finns en rundgång som löper längst husets ytterväggar. Gången ger 360 graders utblick över Göteborg.
Föreningen erbjuder en gemensam grönskande gård med bänkar, pergola och grillplats. Här erbjuds både avkoppling och gemenskap samt en lekplats.

Gemensamhetslokal högst upp i huset för ca 40 personer med takterrass och bastu. Lokalen är som gjord för firanden. Bastun har utsikt åt havet och skärgården i väster. Från takterrassen blickar du rakt ut mot Älvsborgsbron och Vinga. I anslutning till den gemensamma lokalen, terrassen och bastun finns en rundgång som löper längst husets ytterväggar. Gången ger 360 graders utblick över Göteborg.

Övrigt: För mer information om Brf Kronjuvelen och projektet i sin helhet, vänligen besök deras hemsida www.jm.se/kronjuvelen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning