Charmig och välplanerad etta med härligt ljusinsläpp & låg avgift

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Vädursgatan 1

1:a Gårda

Kortfakta

Pris/Bud:
1 790 000 kr
Budgivning pågår
Avgift:
1 232 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
20,5 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Vädursgatan 1,
412 50 Göteborg
Välkommen att kontakta Simon
Välkommen att kontakta Simon

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Mitt i omtyckta och trevliga Gårda finner ni denna välplanerade etta med mycket charm! Här erbjuds flera möbleringsalternativ i allrummet, trevligt kök och badrum samt härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna. Här utnyttjas varje kvadratmeter på bästa möjliga sätt med möjligheten att skapa er ett hem. Med gångavstånd till evenemangstråket med Ullevi och Scandinavium samt flertalet restauranger och butiker nära är detta ett område att trivas i. Strax utanför porten har ni kommunikationer som tar er runt stadens alla hörn snabbt och enkelt!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en ljus hall med plats för avhängning av ytterkläder. De trevliga vinklarna skapar karaktär och ett fint ljusinsläpp. Genomgående ljust golv och ljusmålade väggar.

Allrummet känns varmt och mysigt och erbjuder olika möbleringsalternativ. Här går det enkelt att skärma av de privata delarna. Om övrigt möblemang önskas alternativt ytterligare förvaring så finns yta för det.

Köket är charmigt med inslag av industri-känsla. Vit köksinredning som bryts av med en ovanliggande bänkskiva i trä och stänkskydd i vitt kakel. Snygg och praktisk förvaring ges i vägghängda hyll-plan samt i skåp. Här ges en utmärkt plats för matbord. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spishäll, inbyggd ugn, diskmaskin samt kyl och frys.

Ljust och fräscht badrum som går i vitt. Inredningen utgörs av wc, handfat, spegelskåp, dusch samt handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 790 000 kr

Avgift: 1 232 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband. Obligatoriskt tillägg om 153 SEK/månad för el tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,76798%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 125 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 125 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Vädursgatan 1, 412 50 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1929

Lägenhetsnummer: 1113/2126

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 20,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Bishop Alumno. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 76 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen BRF Bishop Alumno har tillhörande adresser Vädursgatan 1 och Vädursgatan 3 och består av två flerbostadshus. Det lilla vita huset byggdes redan år 1890 och huserade då en hästskosömfabriks maskinhall för att senare bli en tvålfabrik. Idag är huset byggnadsminnesmärkt.
Föreningen registrerades 2010 och består av 76 bostadsrätter, två kontorslokaler, 15 garageplatser samt två lokaler med bostadsrätt. I lokalerna finns idag IHM Business School, lunchrestaurangen Tiger Deli och en lagerlokal.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo.

Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration: Utförd 2015-02-10. Energiprestanda 179 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Gjorda renoveringar:
1989 byttes samtliga stammar i husen.
2013 Byttes fastigheternas el-stammar.
2015 Flyttat tvättstugan till tegelhuset och sålt ytan där tvättstugan var och gjort om till en lägenhet.
2018 har man målat om träpanelen på det vita huset samt målat om fönster och smiderier. De renoverade även den putsade sockeln. Man har också bytt ut låssystemet mot ett nytt med “taggar”.
2019/2020 byggdes förråd på Vädursgatan 3 till de som bor där.

TV och bredband: Föreningens fastigheter är anslutna till Com Hem. Avgiften för bredband 100/100, TV bas och telefoni ingår i månadsavgiften till föreningen.

Parkering: Föreningen förvaltar över 15 garageplatser. Separat kö.

Gemensamma utrymmen: Det finns en gemensam tvättstuga som tidigare låg i det vita huset men som flyttats till tegelhuset 2015 och består idag av fyra tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp. Tiderna bokas via en app och är uppdelade på två delar med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp i varje pass. Det anses vara lätt att få tid.

Övrigt: Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal som innefattar hela föreningen för att alla medlemmar ska få så låga omkostnader som möjligt. Elavgiften finns specificerad på din avgiftsräkning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
Området innehåller såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse.

Stadsdelen är med sitt strategiska läge ett populärt område. I de egna kvarteren och i grannområdena finns ett utmärkt serviceutbud. I Focus-huset finns mataffär, butiker och matställen.
Flera träningsställen ligger på nära avstånd. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Kommunikationerna i området är mycket goda. Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation samt Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. För den bilburne finns bra parkeringsmöjligheter.

Området har gott om föreningar inom kultur och idrott som riktar sig till alla åldrar. För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll.

Gröna oaser finner man i de prunkande innergårdar som hör till många av bostadshusen. Längs åarna löper fina promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet. Näckrosdammen och Trädgårdsföreningen är exempel på vackra parker i närheten av Gårda.

Gårda inbjuder till ett behagligt boende i nydanande Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning