Högst upp i huset med balkong i soligt läge

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Benjamin Vidovic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Ahrenbergsgatan 20B

2:a Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
2 650 000 kr
Avgift:
3 014 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
50 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1949
Adress:
Ahrenbergsgatan 20B,
416 73 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria
Portens Bageri Munkebäckstorget
Portens Bageri Munkebäckstorget

Beskrivning

Högst upp i huset finner ni denna hemtrevliga och väldisponerade tvåa med optimal planlösning samt underbar balkong i soligt söderläge med sol från tidig morgon till sen kväll. Lägenheten har nyrenoverat kök från 2020 med genomtänkta materialval och fin utformning samt en framtagen tegelvägg som skapar karaktär. Generöst vardagsrum med gott om utrymme för socialt umgänge samt utgång till balkongen. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, bra förvaring och helkaklat badrum. Välkomna till ett hem att trivas i!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en väl tilltagen hall med goda förvaringsmöjligheter via en inbyggd garderob samt en klädkammare. Hallen är det centrala i bostaden och förbinder samman resterande rum med varandra. Väggarna är i vitt och har vitmålad charmig bröstpanel medan golvet kläs av ekparkett.

Socialt och inbjudande vardagsrum med gott om plats för att umgås med vänner och familj. Här finns utrymme för olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och ett matbord för minst sex gäster om så önskas. Ljusinsläpp från ett stort fönsterparti samt utgång till en härlig söderbalkong som erbjuder sol från tidig morgon till sen kväll. Väggarna är målade i grått och golvet kläs av ekparkett.

Köket renoverades 2020 med köksinredning från Ikea. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, kolfilterfläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Köket har vitmålade väggar som fint bryts av med en fondvägg i framtaget tegel vilken ger mycket karaktär till rummet och golvet kläs av laminat.

Det rofyllda sovrummet ha fint ljusinsläpp och är en utmärkt plats för avkoppling. Här kan man inreda med dubbelsäng och sängbord. För förvaringen står en praktisk skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs av ekparkett.

Ljust badrum med svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av WC, handfatskommod och ovansittande spegelskåp samt en duschhörna med draperi. Här finns även vardagslyx som golvvärme och handdukstork. Ett mindre fönster ger ett härligt ljus och vädringsmöjlighet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 650 000 kr

Avgift: 3 014 kr/månad. I avgiften ingår vatten, tv och bredband samt ett obligatoriskt tillägg för värme om 542kr.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,9459%. Andel av årsavgift är 0,95%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 345 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ahrenbergsgatan 20B, 416 73 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1949

Lägenhetsnummer: 33/1302

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 50 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong högst upp i huset med soligt söderläge.

Övrigt: Till lägenheten hör både källar- och vindsförråd som är belägna i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Segelsömmaren. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 102 lägenheter och 14 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Segelsömmaren bildades 1948 och består av fem hus med adresserna Ahrenbergsgatan 18-26 och Kaggeledsgatan 40. Föreningen består av 102 bostadsrätter, varav 90 st tvåor och 12 st treor samt 14 lokaler. Fastigheten upplåtes med tomträtt, avtalet är ett 10-års avtal som löper ut 2028-04-05.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär Fastighetsförvaltning. Föreningen har brutet räkenskapsår. Årsredovisning för 2021/2022 beräknas vara klar i november. Avgifterna höjdes med 3% i juli 2022. Föreningen har under 2022 bundit samtliga lån med olika bindningstider. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (2022-09-14).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-08-20. Energiprestanda 128 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2019. Föreningen överväger solceller, inga beslut är tagna.
2023 planeras dränering, omläggning av asfalt och brunnar runt Ahrenbergsgatan 20 och 22.
2024 planeras byte av fönster i kök och badrum mot norrsidan (de fönster som inte redan är bytta).
Utförda renoveringar:
1980-talet Stambyte
2005 Fönster- och balkongdörrsbyte.
2006-2007 Säkerhetsdörrar och postboxar installerades, i samband med detta målades trapphusen om.
2008 Separat bredband installerades.
2009 Målning tvättstugor samt OVK.
2010 Nya porttelefoner installerades.
2013 Byggt en uteplats med grillmöjligheter.
2016 Byttes entrédörrar.
2017 Byggt ett gym samt bytt fönster i källarlokalen.
2018 Nya källarfönster. Bredband från A3 ersätter Telia. Gym.
2019 Nya källarfönster (alla är bytta). Asfaltering av garageinfart, utanför hus 40 och intill parkering, målning av skorsten hus 40. Samma år utfördes även en OVK och man upprättade en ny underhållsplan.
2020 Ny asfalt är lagd utanför hus 40 sam relining av avloppsrören har genomförts i hus 40.
2021 OVK genomförd.
2022 Dränering samt omläggning av asfalt och brunnar runt Ahrenbergsgatan 18.

TV och bredband: Tv via Tele2, grundutbud ingår i avgiften. Föreningen har ett kollektivt avtal gällande bredband via Bredband2. Nuvarande hastighet som ingår i månadsavgiften är 1000/1000 via fibernät.

Parkering: Föreningen förfogar över 45 parkeringsplatser som går att hyra för ca 200 kr/månad och 8 garageplatser för ca 300 kr/månad. Det är ca 1 års kö. I två av föreningens hus finns garagen och föreningens parkeringsplatser är belägna i hörnet Torpagatan - Kaggeledsgatan. Föreningen har planer på att utvidga så man får fler parkeringsplatser men inga beslut är tagna i dagsläget. Man överväger även att installera laddstolpar.

Gemensamma utrymmen: - Tvättstuga: Den stora tvättstugan är belägen i hus nr 22 samt en i varje hus. I föreningen finns även
- Övernattningslägenhet: Vid (Ahrenbergsgatan 18), hobbyrum (Ahrenbergsgatan 26), bastu (Kaggeledsgatan 40), festlokal (Kaggeledsgatan 40) samt ett välutrustat gym med fri tillgång för medlemmarna.
- Cykelförråd finns i respektive hus. Även MC är tillåtet att förvara i cykelförråden, dock max 3 st per förråd.
- Till lägenheterna ingår vindsförråd samt matkällare. Behövs mer förrådsutrymme finns det förråd att hyra.
En gemensam uteplats med grill och gott om sittplatser står till medlemmarnas förfogande.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning