Välkommen till

Eklandagatan 41C

Eklandagatan 41C
2:a Johanneberg

Ljus hörnlägenhet med perfekt läge i Johanneberg

Med ljust läge på gaveln av huset ligger denna genomtänkta minitvåa med social öppen planlösning, fint ljusinsläpp samt utsikt över Eklandagatan och de vackert tegelröda 30-talsfastigheterna. Genomgående generös takhöjd och fönster i två väderstreck bidrar till en ljus och luftig atmosfär. Lägenheten erbjuder ett härligt vardagsrum med gavelläge, avskilt sovrum samt modernt renoverat kök. Mycket välskött och uppskattad brf med låga avgifter och låga driftskostnader. Perfekt för studenten eller förstagångsköparen!

På föreningens trädgårdssida finns pergola, loungemöbler, grillmöjligheter, infravärme och utekök, inglasat lusthus samt odlingslådor. Stabil förening med låga avgifter som betalas kvartalsvis. Bredband 100 Mbs ingår i avgiften.

Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en inredd skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. Golvet kläs av mörk trälaminat och väggarna är målade i vitt. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Modernt kök med köksinredning i högblankt grått, gråmönstrat kakel och rostfria vitvaror. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Köket renoverades 2010 och samtliga vitvaror installerades samma år förutom diskmaskinen som byttes ut 2021. Golvet kläs av mörk trälaminat och väggarna är målade i vitt. Rikligt ljusinsläpp från ett dubbelfönster samt öppen planlösning mot vardagsrummet.

Härligt vardagsrum med eftertraktat gavelläge, fint ljusinsläpp och utsikt över Eklandagatan och de vackert tegelröda 30-tals fastigheterna. Gjutjärnselementen och fönsterbrädor i marmor är bevarade detaljer som påminner om husets anor från mitten av 1930-talet. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matplats. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt. I taket sitter infällda spotlights.

Vardagsrummet har delats av för att skapa ett avskilt sovrum med eget fönster. Här finns plats för en större säng och väggarna är målade i en mörk petrolblå färg.

Badrummet har plastmatta som är målad i mörkgrått och vitmålade väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt duschkabin.

Johanneberg är onekligen ett av stadens mest populära områden och längs Eklandagatan ligger denna tidstypiska fastighet som ritades 1934 av arkitekt Erik Holmdal. Alldeles utanför huset finns gröna parker, affärer, restauranger och träningsanläggning. Göteborgs Universitet, Chalmers och Korsvägen nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta