Välkommen till

Aschebergsgatan 36

Aschebergsgatan 36
3,5:a Vasastaden

Eftertraktad sekelskiftesdröm med toppläge

Välkomna till denna fina sekelskiftesvåning som präglas av hög takhöjd, stora rumsvolymer, fina snickerier samt unik planlösning och fint formspråk. Våningen erbjuder luftiga sällskapsytor, stort kök med industriell känsla, tidlöst badrum samt separat gäst-wc. Här kan man njuta av två balkonger i olika väderstreck, den ena balkongen är belägen i härligt sydvästläge ut mot Aschebergsgatan medan den andra balkongen som vetter den rofyllda innergården har morgonsol. Ytterligare ett plus är den mysiga innergården med grillplats och trevliga grannar som skapar en härlig samvaro.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Johan
assisterande mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Johan
assisterande mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren når man en öppen möblerbar hall med fina bevarade detaljer och generös förvaring i charmiga tidstypiska inbyggda garderober. Hallen inger en känsla av rymd tack vare den höga takhöjden som blir om möjligt än mer påtaglig när man blickar in mot de tre rummen med öppning mot hallen. Golvet kläs av vitmålat plankgolv och även väggarna är målade i vitt.

Det stilrena köket som renoverades 2017/2018 har köksinredning i mörkgrått i kombination med ljus laminatbänkskiva. En av väggarna är helkaklad i vitt med öppna hyllplan vilket ger en industriell känsla som samspelar med sekelskiftescharmen. Den maskinella utrustningen har rostfritt utförande och består av gasspis, frånluftsfläkt, inbyggnadsugn (Husqvarna), inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Vid köksön ryms två sittplatser. Ett högt dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp och härifrån når man en gemensam balkong som vetter mot den fina innergården och delas med en granne.

I anslutning till köket ligger ett mindre rum som passar perfekt som kontor. Rummet har en vacker rundad vägg med fönster mot gården. Vitmålat trägolv tillsammans med vitmålade väggar. Om man önskar ett större kök med utrymme för matplats kan man öppna upp väggen och återskapa originalplanlösningen.

Vardagsrummet har en luftig rumsvolym som inbjuder till trevliga middagar för det större sällskapet och det finns också alla möjligheter till lugna hemmakvällar i en soffgrupp. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. Fina tidstypiska detaljerna som höga dekorativa fotlister, djupa profilerade dörrfoder och gjutjärnselement pryder rummet.

I fil med vardagsrummet, bakom vackra dubbla skjutdörrar, finner man våningens största sovrum som även kan inredas som matsal om man önskar. Sovrummet präglas av en platsbyggd bokhylla som pryder en av väggarna vilken är både dekorativ och skapar förvaringsyta. Ljusinsläpp från höga fönster och ett mysigt burspråk som är som gjort för en rofylld läshörna. Från sovrummet nås den infällda balkongen i sydvästläge som har fantastisk utblick över Aschebergsgatan samt sol från eftermiddag till kväll. Sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd generös skjutdörrsgarderob med praktisk inredning. Fiskbensparketten återfinns även i detta rum tillsammans med vitmålade väggar.

Det andra sovrummet är även det generöst i sin storlek med plats för dubbelsäng och arbetshörna samt goda förvaringsmöjligheter i en rymlig platsbyggd skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av vitmålat plankgolv som tillsammans med de vitmålade väggarna bidrar till öppenhet i rummet. Ett högt fönster med djup fönsternisch bidrar med fint ljusinsläpp.

Inne i badrummet som renoverades 2018/2019 får man känsla av modern lyx då det har noggrant utvalda materialval. Här är väggarna helkaklade med vita stora kakelplattor och golvet har stilsäker ljus marmor med underliggande golvvärme. Inredningen består av wc, generös handfatskommod från Vedum med avlastningsyta, stor spegel, två stilrena handdukstorkar från INR samt duschhörna med tak och handdusch från Tapwell som skärmas av med ett specialdesignat gediget glasparti. I taket sitter infällda spotlights.

I hallen i anslutning till badrummet finns en yteffektiv och praktisk lösning för tvätt då man har satt in en tvättmaskin i ett separat inbyggt skåp. Tvättmaskinen installerad 2020. Det finns plats för tvättpelare för den som önskar.

Till sist erbjuder våningen en gästtoalett som är målad i vackert petrolblått och utrustad med wc och handfat.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta