Välkommen till

Vasaplatsen 6B

Vasaplatsen 6B
3:a Vasastaden

Lugnt gårdsläge & sydvästbalkong med många soltimmar

På Vasaplatsen 6B bor ni i gårdshuset i en gedigen stenfastighet anno 1898. Lägenhetens planlösning utgörs av tre rum och kök i fil med uppskattat tyst läge mot den vackra innergården. Bevarad sekelskiftescharm som stuckatur, takrosetter, profilerade lister och spegeldörrar ger sin prägel åt bostaden. Höga fönsterpartier med överljus och härlig balkong där man kan njuta av solen från lunch till sen eftermiddag.

Vasastaden är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar och det centrala läget gör att allt finns nära till hands. I närområdet finns flertalet mysiga kaféer och restauranger, mataffärer, skönhetssalonger, butiker, shopping, nöje och träningsställen. Sköna, gröna oaser finner ni i Vasaparken och Kungsparken.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Johan
assisterande mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Johan
assisterande mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren välkomnas ni av en hall med linoleumplattor i blått och vitt som sedan övergår i ekparkett i färgen whitewash och väggarna är målade i Karlssons vit. I entrén finns plats för fri avhängning och vidare längs med den långsmala hallen finns fem inbyggda garderober med tidstypiska spegeldörrar. Redan i hallen slås man av lägenhetens generösa takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Det härliga köket har ljust marmorgolv med golvvärme och väggarna är målade i Karlssons vit. Ikeakök som kombineras med arbetsytor i svart sten och stänkskydd i kakel. Vitvarorna är från Ikea och utgörs av induktionshäll (2014), inbyggd varmluftsugn (2014), kolfilterfläkt (2023), integrerad diskmaskin (2023), inbyggnadsmikro (2014) samt kombinerad kyl med frys (2020). I taket sitter infällda spotlights och ett fönster med överljus ger rikligt ljusinsläpp. Invid fönstret ryms en matplats för sex personer.

I fil med köket ligger lägenhetens resterande rum, alla med lugnt gårdsläge. I första hand når ni ett rum som kan inredas som matsal eller sovrum. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i Karlssons vit. Vacker bevarad stuckatur, profilerade lister och spegeldörrar bidrar med äldre charm. Två fönster med överljus förser rummet med ljus.

Vackra pardörrar leder er vidare till vardagsrummet som även det stoltserar med tidstypiska sekelskiftesdetaljer som stuckatur, takrosett, profilerade lister och spegeldörrar. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i Karlssons vit. Vardagsrummet är generöst utformat och kan inredas med både soffgrupp och matsalsbord. Två fönster med överljus förser rummet med ljus.

Innanför vardagsrummet ligger lägenhetens största sovrum varifrån ni når balkongen i sydvästläge som har sol från lunch till sen eftermiddag. Härlig gårdsbalkong med grått plastgolv och smidesräcke samt plats för bord och stolar. I sovrummet ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt ett skrivbord eller läshörna. Goda förvaringsmöjligheter i fyra dubbelgarderober som sträcker sig längs ena väggen. Golvet kläs av bokparkett och väggarna är målade i Karlssons vit. Även detta rum pryds av stuckatur och profilerade lister.

Nyrenoverat badrum från 2023, fackmannamässigt utfört och certifikat finns. Ljusa marmorliknade plattor i blank finish på väggarna och matt finish på golvet med underliggande golvvärme. Inredningen består av vägghängd wc från Ifö, vit handfatskommod med blandare från Tapwell, spegel, handdukstork från Nordhem, knoppar och toalettpappershållare från Burlington samt en dusch med duschväggar från Hafa. Belysning i form av både kristallkrona och spotlights.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta