Välkommen till

Kyrkogatan 42B

Kyrkogatan 42B
1,5:a Inom Vallgraven

Väldisponerad & ljus citypärla på bästa adress

Välkomna till denna väldisponerade bostad i ett vackert stenhus från sent 1800-tal med perfekt läge mitt i city. Genomgående ljusa ytskikt tillsammans med härliga karaktärsdrag som framtagen tegelvägg, djupa fönsternischer i sten och två ståtliga pelare. Lägenheten erbjuder ett välutrustat kök, trivsamt vardagsrum, snygg platsbyggd sovalkov med plats för dubbelsäng, walk-in-closet samt badrum med tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. Här bor ni i en stabil och välskött förening med närhet till allt innerstaden har att erbjuda såsom shoppingstråk, caféer och restauranger.

Läs hela beskrivningen
Oskar
ansvarig mäklare
Oskar Allard
Fastighetsmäklare
0735-16 22 63 oskar.allard@lundin.se
Victoria
assisterande mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Oskar
ansvarig mäklare
Oskar Allard
Fastighetsmäklare
0735-16 22 63 oskar.allard@lundin.se
Victoria
assisterande mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en ljus hall med plats för fri avhängning av ytterkläderna. Här erbjuds även goda förvaringsmöjligheter i två garderober. Hallen övergår direkt i allrummet som är en kombination av vardagsrum och kök. Ljust golv och ljusa väggar är genomgående för bostaden.

Sociala ytor i öppen planlösning som med enkelhet kan möbleras med soffhörna och matsalsbord. Fantastiskt ljusinsläpp från ett stort fönster med djupa nischer samt utgången till bostadens balkong.

Modernt kök med vit köksinredning med svarta läderhandtag kombinerat med bänkyta i ek samt vitt kakel. Här finns goda arbetsytor och bra med förvaring i både över - och underskåp. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt kyl med frys. Tillsammans med de vitmålade väggarna har det knackats fram tegel för lite rustik känsla. En utbyggd bar ger plats för två stolar.

Platsbyggd sovalkov med fina spröjsade fönster som har plats för en mindre dubbelsäng och förvaringsmöbel. För ytterligare förvaring av kläder och skor finner ni en intilliggande walk-in-closet.

Badrummet har vitt kakel på väggarna och golvet kläs av en ljus våtrumsmatta. Inredningen består av WC, handfat med kommod, duschhörna med skjutdörrar, spegelskåp samt en tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Inom Vallgraven
Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta