Välkommen till

Föreningsgatan 18C

Föreningsgatan 18C
2:a Vasastaden

Väldisponerad tvåa högt upp i huset med fönster i två väderstreck & balkong

Högt upp i huset på attraktiva Föreningsgatan ligger denna stora och välplanerade tvåa som erbjuder genomgående planlösning med ett underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck. Socialt vardagsrum med stora ytor och plats för både soffgrupp samt matsalsbord, modernt kök från Epoq samt rymligt sovrum och helkaklat badrum. Här bor ni lugnt beläget med balkong mot föreningens vackra och grönskande innergård. En kort promenad bort väntar såväl Linnéstadens som Avenyns rikliga utbud av restauranger och kaféer!

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en rymlig hall med plats för fri avhänging samt goda förvaringsmöjligheter i skåp och garderober. Väggarna är målade i en matt vit/gul färg och på golvet ligger fin ekparkett. Ytterligare förvaring erbjuds i en klädkammare som nås ett par steg in.

Vidare in möts ni av ett stort och socialt vardagsrum med ett generöst fönsterparti som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Här erbjuds flera möbleringsalternativ med gott om plats för ett större matbord, soffgrupp samt övrig inredning. Väggarna är även här målade i en matt vit/gul färg och på golvet ligger ekparkett.

Modernt kök renoverat 2018 med köksinredning i vitt från Epoq med gott om plats för förvaring i både skåp och lådor. Stänkskydd i vitt kakel och bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll (Electrolux), kolfilterfläkt (Thermex), inbyggd varmluftsugn med ångfunktion (Electrolux), inbyggd mikro (Whirlpool), integrerad diskmaskin (Siemens) samt kyl med frys (Samsung). Dimbar belysning finns under överskåpen. Intill fönsterpartiet finns en given plats för ett matbord. Fönsterpartiet bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett som lades 2018.

Rymligt sovrum med gott om plats för en dubbelsäng samt tillhörande inredning. Ett stort fönsterparti tillsammans med balkongdörren bjuder in dagsljuset. Från denna del av bostaden når ni även den trevliga balkongen belägen mot den grönskande innergården. Här kan ni sitta ned och njuta av tillvaron under sommarens varma månader. Goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob med överskåp. Väggarna är målade i en grå/vit färg och golvet ligger trälaminatgolv.

Helkaklat badrum med ljust kakel på väggarna med en mörkgrå bård och mörkgrått klinker på golvet. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt badkar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta