Välkommen till

Föreningsgatan 16A

Föreningsgatan 16A
4:a Vasastaden

Stor välplanerad gavelfyra med öppen spis och två balkonger

Nu finns möjligheten att förvärva denna fyrarummare med två entréer som enkelt kan bli en femma. Fantastiskt ljust gavelläge med två balkonger och öppen spis. Utmärkt renoveringschans att sätta sin egen prägel. Det väl tilltagna vardagsrummet har ljusinsläpp från två väderstreck från oslagbara fönsterpartier. Bostaden erbjuder även ett kök med matplats, tre till fyra sovrum, två badrum samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Beläget i lugna och charmiga kvarter med innerstadens rikliga utbud några minuter från porten.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en stor hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjlighet i en garderob. Redan här slås man av det otroliga ljusinsläppet från vardagsrummet.

Vardagsrummet nås från hallen via charmiga pardörrar. Här ryms med lätthet en större soffgrupp med tillhörande möblemang, matbord samt kontorshörna och möbleringsalternativen är oändliga tack vare rummets utformning. Rummet skärmas av genom en vacker murstock och braskamin i tegel med fin klinker på golvet framför. Resten av golvet i rummet kläs av ekparkett och väggarna är tapetserade.

Kök i vitt tillsammans med träfärgade skåpsluckor och svart kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med ugn, fläkt samt kyl och frys i fullhöjd. På golvet ligger plastmatta och väggarna är tapetserade. Intill ett stort fönsterparti finns en given plats för ett matbord.

Bostadens tre sovrum har plats för dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Från ena sovrummet nås bostadens andra balkong. På golvet i sovrummen ligger plastmatta och väggarna är tapetserade.

De två badrummen är helkaklade i ljusa kulörer. Det större badrummet är utrustat med wc, bidé, handfat, badkar samt en större förvaringsmöbel. Det andra badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp samt dusch. Här är det även förberett för tvättmaskin.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta