Välkommen till

Volrat Thamsgatan 7B

Volrat Thamsgatan 7B
2:a Johanneberg

Balkong i soligt västerläge mot grönska

På Volrat Thamsgatan 7B hittar ni detta guldkorn på våning 3 av 6. Här finner ni en välplanerad tvåa som har genomgående läge med fönster i två väderstreck och härlig västerbalkong med utsikt mot rogivande grönska. Lägenheten har en genomtänkt planlösning som erbjuder ett stort vardagsrum för sociala tillställningar och utgång till balkongen, rymligt kök med bra förvaring och utrymme för matplats samt ett sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Här bor du i ett lugnt läge men bara en kort promenad från Chalmers, Avenyn och Göteborgs övriga evenemangsstråk.

Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara några minuters promenad bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och middagsställen. Utanför finns det även bra kommunikationer. Från Gibraltargatan går direktlinje 55 till Chalmers Lindholmen. Vidare finns även busshållplatsen på Viktor Rydbergsgatan.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren nås den vittapetserade hallen. Här finns plats för fri avhängning av både ytterplagg och skor. Precis innanför hallen finns garderob för ytterligare förvaring. Golvet kläs av mörkt parkettgolv.

Från hallen når man bostadens alla rum. Det generösa och sociala vardagsrummet erbjuder gott om utrymme för både matgrupp för det större sällskapet såväl som för soffgrupp. Den härliga balkongen med utblick mot innergården och som nås från vardagsrummet bidrar med trivsamt ljusinsläpp och blir en förlängning av rummet under varma sommardagar. Här är väggarna tapetserade i en behaglig blågrå ton. Golvet kläs av parkett i holländsk läggning.

Det rofyllda sovrummet inrymmer dubbelsäng med tillhörande möblemang och har ingång till klädkammare. Här är väggarna tapetserade i harmoniskt mörkblått vilket blir enhetligt tillsammans med det mörka laminatgolvet.

Ett ljust och modernt kök med köksinredning från HTH med gott om förvaringsutrymme, arbetsyta och högkvalitativa vitvaror. Beslagen i krom och den mörkt träfärgade bänkskivan blir smakfulla kontraster till övrig köksinredning. Den maskinella utrustningen består av spis med glaskeramikhäll och kolfilterfläkt (Siemens), inbyggnadsugn (Electrolux), integrerad kyl och frys (Siemens) samt integrerad diskmaskin (Bosch). I köket finns utrymme för mindre matplats.

Badrummet uppdaterades 2021 har vitt kakel med inslag av terrakotta samt terrakottafärgat klinkergolv. Utrustningen består av wc, handfatskommod med skåpsförvaring, duschkabin med glasdörrar och takdusch samt handdukstork.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta