Välkommen till

Andra långgatan 8C

Andra långgatan 8C
1:a Linnéstaden

Tidlöst renoverad, högst upp i huset

Knäpptyst beläget mot gården, högst upp i huset. En totalrenoverad sekelskiftespärla med medvetna och smakfulla materialval och tidlösa ytskikt som ger en naturlig bas att inreda efter. Generöst vardagsrum som rymmer både sov-del och vardagsrumsdel, ett ännu oanvänt kök från mars år 2024 och badrum som stod klart i november förra året. Gemensamma balkonger i trapphuset.

Bostaden ligger i en av Linnéstadens allra äldsta fastigheter. Andra långgatan 8 uppfördes år 1878, samma år som det beslutades att Linnégatan skulle bli den nya Avenyn i västra innerstaden.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet och närheten till Slottsskogen och Botaniska som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar? Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. I kombination med den starka kvarterskänslan och närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och lugn.

Dessutom befinner vi oss nära expansiva Masthuggskajen med internationella intryck som kommer binda ihop staden med vattnet. En plats full av kontraster mellan gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten. En plats där det är lätt att leva!

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Med lätta steg promenerar vi upp till fjärde våningen och välkomnas in rymlig, möblerbar hall. Plats för jackavhängning och skor intill entrén och förvaringsmöjligheter via en garderob. Det skulle med enkelhet rymmas flera garderober på rad.

Golv: Ekparkett 14mm.
Väggar: Målade vita år 2024, ncs 0502-y.

Vardagsrum/sovrum
Det ljusa läget, högst upp i huset gör att rummet badar i ljus. Stort och luftigt med plats för en vardagsrumsdel som rymmer soffa, fåtöljer och bokhyllor samt en sov-del med säng och skrivbord/förvaringsmöbler. Här sover vi gott om natten, kontrasten är väl påtaglig trots det centrala läget, helt ostört.

En granne några trappor ner har disponerat om planlösningen genom att dela av rummet och har således fått till ett separat sovrum.

Golv: Ekparkett 14mm.
Väggar: Målade vita år 2024, ncs 0502-y.

Kök
Ett stilrent kök från år 2024 med sobra materialval. Ljusgrå profilerade skåpsluckor, ljusgrå bänkskiva och vita kakelplattor med fasade kanter. Den maskinella utrustningen består av: Spishäll, varmluftsugn, frånluftsfläkt, integrerad diskmaskin och kyl samt frys i rostfritt utförande. Plats för ett matbord intill fönstret med vy över gården.

Golv: Ekparkett 14mm, inlagd år 2024.
Väggar: Målade vita år 2024, ncs 0502-y.

Badrum
Helrenoverat i november år 2023, våtrumsintyg finns. Väggarna är kaklade i vitt och golvet är belagt med grå klinker med underliggande komfortvärme. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork och dusch.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta