Välkommen till

Majorsgatan 1

Majorsgatan 1
2:a Linnéstaden

Väldisponerad tvåa med vackra tidstypiska attribut & trevligt ljusinsläpp

Välkomna till denna charmiga sekelskiftestvåa i trevliga Linné! Optimalt planerad bostad med trevlig social och öppen planlösning. Tidstypiskt plankgolv, fönster med djupa nischer, höga fotlister och vackra spegelpaneler är bara några av de attribut som förgyller denna bostad. Stabil förening med god ekonomi och låg belåning.

Här bor ni med centralt läge i populära stadsdelen Linné med närhet till Slottskogen och Botaniska trädgården. Linnégatan har stort utbud av krog- och kaféliv och i mysiga Haga finns charmiga småbutiker.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en välkomnande hall med plats för fri avhängning. I hallen kläs väggarna delvis av vita spegelpaneler samt delvis av en vacker blommig tapet. Golvet kläs av fint plankgolv.

Luftiga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning som kan möbleras med soffgrupp och matplats för stora middagssällskap. Härligt ljusinsläpp från flertalet stora fönsterpartier med djupa nischer. Ljusa väggar och parkettgolv. Längst ena väggen sitter en platsbyggd bokhylla samt tv-bänk som är målad i samma kulör som väggarna.

Stilrent och tidlöst kök i vitt tillsammans med grå bänkskiva. Utrustning utgörs av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. I köket finns även en dörr som ni når föreningens innegård via.

Luftigt sovrum med plats för en dubbelsäng samt tillhörande inredning. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Ett stort fönster bidrar med behagligt ljus. Golvet kläs av fint plankgolv och väggarna är målade i en beige färg.

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golv. Inredningen består av wc, handfat samt kommod, spegel med belysning samt inbyggd duschhörna med taksil.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta