Välkommen till

Stureplatsen 2B

Stureplatsen 2B
2:a Lorensberg

Unik tvåa med tidlösa materialval & smidesbalkong

Med ett attraktivt och centralt läge i en anrik fastighet anno 1890 finner ni denna unika och mysiga tvåa med vackra sekelskiftesdetaljer. Lägenheten har högt i tak, modernt kök och badrum med tidlösa materialval samt bevarad originalcharm som brädgolv, stuckaturer, höga golvlister, takrosett och höga fönsterpartier. Stor smidesbalkong med med utsikt mot den mysiga innergården.

Här har du alla bekvämligheter du kan tänka dig. Gångavstånd till allt du kan önska såsom affärer, caféer, restauranger, biografer, nöjesliv samt trädgårdsföreningen med sin fantastiska grönska och livfullhet.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för fri avhängning. Lägenhetens samtliga rum har genomgående original brädgolv där slipning och behandling gjordes 2021. Väggarna är målade i en ljusgrå färg 2020.

Underbart vardagsrum som präglas av högt i tak, fina stuckaturer, vacker takrosett och fint ljusinsläpp från ett högt fönster samt utgången till bostaden balkong. Balkongen har utsikt mot den mysiga innergården och kan inredas med en loungegrupp samt växter. Vardagsrummet kan inredas med både en soffgrupp och matsalsmöbel. Ett fantastiskt rum att umgås i. Väggarna är målade i en varm grå färg 2020.

Modernt kök med släta luckor i vitt med greppspår kombineras med bänkytor i trä och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll (Siemens), fläkt (Franke), inbyggd kombinerad mikro/ugn (Siemens), kyl med frys (Electrolux) samt integrerad diskmaskin (Siemens). Ett stort fönster samt ett mindre fönster bidrar med trevligt ljusinsläpp. Golvet kläs av schackmönstrat linoleumgolv och väggarna är målade i en ljusgrå färg 2020.

Mysigt sovrum med trevligt ljus från ett högt fönster. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Väggarna är målade i en beige färg 2021.

Modernt och tidlöst badrum som är renoverat 2017. Golvet kläs av stenfärgade klinkerplattor och väggarna är helkaklade i vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, duschhörna med både handdusch och taksil. I taket sitter infällda spotlights och golvet har underliggande behaglig golvvärme.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta