Välkommen till

Lilla Fridhemsgatan 6C

Lilla Fridhemsgatan 6C
2:a Majorna / Kungsladugård

Landshövdingspärla i trevliga kvarter med genomtänkta kvadratmetrar

Välkomna till denna trevliga Landshövdingspärla i Kungsladugårds gemytliga kvarter. Väldisponerat boende om två rum och kök där vackert trägolv i original tillsammans med tidstypiska detaljer är välbevarade. Stora ljuvliga fönster som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Trevlig planlösning med ett socialt vardagsrum som kan inredas med både soffgrupp och matsalsbord. Bostaden erbjuder även ett kök i svart som renoverades under 2018 där ni också har plats för matbord, ett rofyllt sovrum med goda förvaringsmöjligheter och till sist ett helkaklat badrum i ljusa färger som renoverades 2008.

Kungsladugård består till största del av charmiga landshövdingehus med fina innergårdar. I området finns trevliga små butiker, caféer, mataffärer med mera. På behagligt gångavstånd ligger Klippan med fin hamnpromenad, småbåtshamn, restauranger och caféer. Goda kommunikationer finns också i form av flera spårvagnslinjer som avgår i närheten. Cykelavstånd till både city och Saltholmen.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Kevin
assisterande mäklare
Kevin Arnagård
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Kevin
assisterande mäklare
Kevin Arnagård
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en rymlig hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöbel. Den genomgående planlösningen gör att fönsterpartierna ger rikligt med ljusflöde som reflekteras fint i den ljusa färgsättningen på väggarna. Brädgolv i original, slipat och behandlat 2020 har ni genomgående i alla rum.

Rymligt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Vardagsrummet kan inredas med både en soffgrupp och matsalsbord samt övrigt möblemang.

Inbjudande kök som renoverades under 2018 med inredning i svart från IKEA kombinerat med stänkskydd i vitt kakel och bänkskiva i ask. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll från Bosch, fläkt, inbyggnadsugn från Bosch, inbyggnadsmikro från Bosch, integrerad kyl och frys från IKEA samt en integrerad diskmaskin från Bosch. I köket har ni även ett skafferi som hjälper till med förvaringen och gott om plats för ett större matsalsbord.

Rofyllt sovrum med gott om plats för en dubbelsäng tillsammans med tillhörande möblemang. Bakom ett draperi erbjuds goda förvaringsmöjligheter.

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och beige/ljusgrå klinker på golvet. Inredningen består av WC, handfat med svart kommod, spegelskåp och duschhörna med glasvägg.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Kungsladugård - Majorna
I Göteborgs västra centrum ligger Kungsladugård, denna mysiga pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan. Namnet stammar från den kungsgård som på 1600-talet hörde till Älvsborgs slott. På ladugårdens ängar byggdes Kungsladugård upp i början av 1900-talet.

Bebyggelsen består av en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I kvarteren finns mataffärer och matställen, och vid Mariaplan finns trevliga butiker. Här ligger även plaskdammen som är ett välbesökt vattenhål om somrarna. Kungsladugårds grannområden har också mycket att erbjuda. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Kungsladugård är ett område som erbjuder stora möjligheter till ett aktivt liv. Det finns gott om föreningar och Slottsskogsvallens idrottscentrum och Frölundaborg är två större träningsanläggningar. För barnfamiljen finns ett bra utbud av förskolor och grundskolor.

Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga gröna miljöer och rekreationsområden. Nere vid Klippan möter havet med vågskvalp och en blå horisont.

Kungsladugård inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta