Välkommen till

Västgötagatan 11

Västgötagatan 11
2:a Lorensberg

Väldisponerad och ljus tvåa med vackra original attribut

I en fantastisk fastighet anno 1888 erbjuds nu denna genomtänkta tvåa. Generös takhöjd, djupa fönsternischer och tidstypiska djupa dörrposter är bara några av de attribut som förgyller denna bostad med sin charm. Rymligt kök med plats för ett matbord för stora sällskap, generöst vardagsrum med trevligt ljusinsläpp, praktisk sovalkov och helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. En halv trappa upp från lägenheten har ni tillgång till en trevlig och rymlig gemensam balkong.

Här bor ni med lugnt läge samtidigt som stadens evenemangsstråk ligger på kort gångavstånd. Med närhet till Ullevi, Scandinavium, Bergakungen, Avenyn, flertalet muséer och restauranger blir vardagen aldrig trist. För natursköna promenader och vackra omgivningar ligger Trädgårdsföreningen alldeles intill. På bekvämt gångavstånd finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Oskar
assisterande mäklare
Oskar Allard
Fastighetsmäklare
0735-16 22 63 oskar.allard@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Oskar
assisterande mäklare
Oskar Allard
Fastighetsmäklare
0735-16 22 63 oskar.allard@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för fri avhängning. I hallen ligger grå klinker med underliggande golvvärme och väggarna är målade i en ljusgrå färg 2022.

Vidare in i bostaden möts ni av det luftiga vardagsrummet med trevligt ljusinsläpp från ett högrest fönster med djupa nischer. Vardagsrummet kan inredas med en soffgrupp och övrigt möblemang. På golvet ligger fin ekparkett och väggarna är målade i en ljus färg 2022.

Rymligt kök med gott om plats för ett större matsalsbord för trevliga middagar med familj och vänner. Ljus köksinredning från Ikea med stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll (Bosch, 2022), kolfilterfläkt (Electrolux), varmluftsugn (Bosch, 2022), inbyggnadsmikro (Electrolux), diskmaskin (Electrolux) samt kyl med frys (Electrolux). Väggarna är målade i en ljus färg 2022 och på golvet ligger ekparkett.

Från vardagsrummet nås bostadens sovalkov. Sovalkoven ligger avskilt och rymmer en dubbelsäng. Här finns en inbyggd garderob. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i en ljus färg.

Helkaklat badrum med ljus klinker och kakel i vitt med en ljusblå bård i mosaik. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt duschkabin. I badrummet finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från LG för att underlätta vardagssysslorna.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta