Välkommen till

Växthusgränd 16

Växthusgränd 16
Sävedalen

Modernt radhus i två plan med riktigt bra läge

Välkomna till den soliga radhusidyllen Växthusgränd med bästa läge i attraktiva Sävedalen. Här finner ni detta trevliga och synnerligen välplanerade friköpta radhus i två plan som byggdes 2004. Huset har genomgående fin standard och genomsyras av ljus och rymd tack vare hög takhöjd och stora fönsterpartier. Entréplan erbjuder sociala ytor med vardagsrum, kök och badrum medan övre plan består av allrum, två sovrum, ytterligare ett badrum och tvättstuga. Trevliga uteplatser på både entrésidan och trädgårdssidan i motsatta väderstreck. Det idylliska närområdet bjuder på kort avstånd till förskola, skola och fritidsaktiviteter – helt enkelt skräddarsytt för barnfamiljen.

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Partille

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Partille

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Det första man möts av är husets välkomnande entrésida som har en stor stenlagd uteplats som ger plats för utemöbler. Runt uteplatsen finns rabatter och ombonade buskar runtom.

Väl innanför ytterdörren möts man av en entré med praktiskt klinkergolv och röd tapet. Här finns plats för fri avhängning och förvaringsmöjligheter i två garderober.

Luftiga sällskapsytor med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och utgång till ett generöst altandäck och gräsmatta i ett insynsskyddat sydvästläge. Altanen erbjuder många soltimmar och har plats för utemöbler och solstolar. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och matsalsbord för stora middagssällskap. Golvet kläs av parkett och de ljusa väggarna bryts av med en röd fondvägg.

Myresjökök i trä med bänkytor i mörk sten och stänkskydd i grått kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Parkettgolvet löper tröskelfritt vidare från vardagsrummet och väggarna är ljusa. I köket ryms en generös matplats som får ljusinsläpp från ett stort fönsterparti med utgång till den stenlagda uteplatsen på framsidan av huset.

På entréplan finns ett modernt badrum som har grått klinkergolv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysningsram, duschhörna med vikvägg i grått glas samt blandare i svart med både stor taksil och handdusch. Ett litet fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

ÖVRE PLAN

En trappa upp möts man av ett ljust och luftigt allrum med hög takhöjd och en övre hall som binder samman två sovrum och ett badrum. Hallen bjuder på förvaringsmöjligheter i fyra garderober samt en klädkammare. Allrummet kan göras om till ett sovrum om man önskar (se alternativ planlösning). Övre plan har genomgående parkettgolv.

Det största sovrummet har en härlig rymd med hög takhöjd och rikligt ljusinsläpp. Härifrån nås en balkong i sydvästläge med utsikt över omgivningarna. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och övrig inredning samt förvaringsmöjligheter i garderober.

Det andra sovrummet är även det rymligt till storleken och kan inredas med säng, arbetshörna och övrig inredning. Väggarna är målade i en mörk grå ton vilket ger en ombonad känsla.

Badrummet på övre plan har naturfärgat klinkergolv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod med tillhörande spegelskåp samt ett badkar. I taket sitter infällda spotlights och ett fönster bidrar med dagsljus.
Från badrummet nås en separat tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin (2011), torktumlare (2004), vask och arbetsbänk. Ett stort fönster bidrar med dagsljus.

OMRÅDE

I härliga Växthusgränd bor man med gångavstånd till både förskola, skola, social service, kommunikationer och natur. Ett stenkast bort ligger Sävedalens idrottsplats som erbjuder möjligheter att utöva både fotboll, friidrott, handboll, hockey och innebandy. Busshållplats en kort promenad bort tar er snabbt och smidigt in till Göteborg och Skatås med dess härliga frilufsmöjligheter finns på cykelavstånd.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Sävedalen
Snickarglädje, skogspromenader & staden om hörnet
Välkommen till Sävedalen, ett populärt område med grönskande omgivningar och centralt läge nära både Partille och Göteborgs centrum.

Sävedalens bebyggelse består av en härlig blandning av äldre, välbevarade villor, klassiska radhusområden samt nyuppförda hus och lägenheter i modern design. Alla har de grönskan inpå knuten. Lummiga, uppvuxna trädgårdar och skogspartier omgärdar kvarteren. En del av husen klättrar uppför kullarna och har därifrån en magnifik utsikt mot Fjällbobergen.

Sävedalens köpgata är en levande shoppinggata som löper genom hela dalen. Här finns all tänkbar service med butiker, matbutiker, restauranger, bageri, bensinstation och kommunikationer mot både Göteborg och Partille. Längs gatan ligger bland annat Sävedalens delikatessfyllda saluhall, Triumfglass mysiga café och Oves välkända gatukök. Varje vår och höst arrangeras även en trevlig marknad längs köpgatan. Vid Vallhamra torg som är Sävedalens nya centrum finns också flertalet butiker, en välsorterad mataffär, café, blomsterbutik och mycket mer. Det är inte heller långt till Partille centrum och Allum köpcentrum. Även Östra sjukhuset ligger på bekvämt avstånd.

Rekreationsområden med fina vandringsleder och elbelysta motionsspår finns bland annat i Delsjöns naturreservat, Skatåsområdet och Härlanda Tjärn samt runt Kåsjön. Kåsjöbadet och Humlebadet är två fina badplatser. Här kan man dessutom hyra kanot, fiska och bada. Mitt i Sävedalen ligger parken Bockemossen som är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer och Vallhamra Idrottsplats erbjuder bland annat fotbollsplaner, ishall och inomhushall.

Sävedalen inbjuder till ett behagligt boende för den moderna människan i vacker miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta