Välkommen till

Slätthultsvägen 101B

Slätthultsvägen 101B
Stenkullen

Slätthults gamla skola

Tänk er att få äga en liten bit historia samsat med alla de bekvämligheter som går att önska i nutid. En möjlighet som sällan ges! Slätthults gamla skola, ett rejält hus byggt år 1921 med boyta fördelat över två plan. Interiören präglas av stora och ljusa rumsvolymer som ömsint renoverats med stor respekt för tidsperiodens ideal, en perfekt kombination av vackra detaljer och moderna materialval.

Inbäddat i grönska med drömmig trädgård, stora altandäck, swimmingpool och boulebana. Dessutom en uthyrningsdel på två rum och kök samt badrum, som lämpar sig perfekt för generationsboende eller som enkelt återintegreras med huvudbostaden.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Patricia
assisterande mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Lerum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Patricia
assisterande mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Lerum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Slätthults skola med lärarbostad och uthuslänga är uppförda i nationalromantisk stil med mörka fasader och småspröjsade fönster. Byggnaderna tillmäts genom sitt välbevarade yttre stora byggnads- och arkitektoniska värden. Genom sina tidigare funktioner tillmäts byggnaderna vidare samhällshistoriska värden, viktiga landmärken med stort miljöskapande värde.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

ENTRÈPLAN

Hall/Kapprum
Gruset knastrar under fötterna när vi promenerar över gården, vi välkomnas in via tidsenlig entré. Först igenom farstun och sedan in i hall med plats för jackavhängning och skor.

Innanför finner vi ett stort möblerbart kapprum. På golvet vilar bräder i original som sedan kommer följa oss igenom hela huset. Väggarna är målade i en grå nyans i farstu och hall, vitmålade i kapprum.

Gäst-wc
Gäst-wc:n intill kapprummet renoverades år 2020, golv belagt med hexagonklinker av marmor och väggar halvkaklade i vitt och målade i grått. Utrustat med wc, handfat med kommod och spegel.

Sällskapsrum
Sällskapsrum i öppen planlösning som huserar kök, matsal och vardagsrum. Storslaget minst sagt med generös takhöjd och flertalet spröjsade fönster på rad som gör att rummet fullkomligt badar i ljus. Matsalsbord för stora bjudningar ryms här, soffa, fåtöljer och bokhyllor. I ena hörnet står gjutjärnskaminen redo för höstens lite kyligare kvällar.

Kök
Köket har byggts av en kock och det märks. Här finns mängder med både förvaring och arbetsytor. Skåp och lådor i ek, öppna hyllplan, massiva ekbänkskivor, köksö med spishäll och stenskiva. Under trappan kan vi kliva in i ett skafferi med de gamla materialskåpen från skoltiden bevarade. Ett perfekt utrymme för alla torrvaror.

Den maskinella utrustningen består av: Spishäll (AEG, 2004), frånluftsfläkt (CT thermex, 2004), varmluftsugn i ergonomisk höjd (Smeg, 2004), integrerad diskmaskin (Siemens, 2018) och kyl samt frys i rostfritt utförande i fullhöjd (Miele, 2004/2017). Originalgolvet finns kvar men ovan det, ligger idag praktisk klinker med underliggande komfortvärme. Väggarna är målade i vitt.

Altan
Glasade dörrar i par leder oss sedan ut mot altanen, två stora trädäck och pool som hålls uppvärmd till tjugoåtta grader. Just nedanför ligger boulekloten redo för en omgång och trädgården bereder ut sig inbäddad i grönskan runtomkring.

PLAN 1 TR

Ovanvåningen rymde slöjdsal och gymnastiksal, detaljer från denna tid finns bevarade än idag.

Allrum
Vi möts först av ett allrum med plats för soffgrupp och tv-hörna, vitmålade plankgolv, vitmålade väggar och trappstege upp till vinden.

Ett mindre allrum nås innanför med garderobsförvaring och access till två utav tre sovrum. Här är väggarna målade i en ljusgrå ton.

Sovrum/kontor
Alla sovrum är i god storlek. Master bedroom med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang, väggar målade i vitt.

Andra sovrummet rymmer säng, skrivbord och förvaring via en dubbel garderob, väggar målade i ljust grått.

Det tredje sovrummet och ett kontor är belägna intill trappan. Storleksmässigt skulle det också lämpa sig bra som ett master beedrom, väggar målade i vitt och ljusgrått, givetvis golv i original.

Kontoret är i perfekt storlek för skrivbord och bokhylla. Några garderober erbjuder förvaring precis utanför.

Badrum
Smakfullt renoverat år 2013, golv belagt med grå natursten med underliggande komfortvärme och helkaklade väggar i vitt. Utrustat med både dusch och badkar för avkopplande stunder. Kommod med dubbla handfat, vägghängd spegel, handdukstork och tvättmaskin. I taket sitter infällda dimmerbara spotlights.

UTHYRNINGSDELEN

Perfekt antingen som generationsboende eller för uthyrning. En lägenhet byggd år 2002 fördelad över två rum och kök samt badrum. Skulle man vilja återintegrera ytan med huvudbostaden så är det enkelt gjort via att öppna upp igen antingen mellan sällskapsrummen och/eller kapprummen.

Uthyrningsdelens yta disponeras enligt följande:

Hall/kapprum
Tidsenlig entré och rymligt, möblerbart kapprum med ett par garderober. Golv belagt med praktisk klinker som sedan övergår i original, vitmålade väggar.

Kök
Klassiskt kök med vita profilerade luckor, ekbänkskiva och vita kakelplattor med fasade kanter. Maskinell utrustning bestående av: Spishäll och ugn (Siemens),köksfläkt (Brandt) diskmaskin (Siemens) och kombinerad kyl/frys (Electrolux). Matplats för upp till sex personer intill fönstret. Vitmålade väggar, golv belagt med vitoljad furuplank.

Vardagsrum
Pardörrar emellan skiljer köket från ett mindre vardagsrum, här ryms soffa och tv-möbel. Vitmålade väggar, golv belagt med vitoljad furuplank.

Sovrum
Nås ifrån köket och rymmer dubbelsäng med tillhörande möblemang, klädförvaringen tas omhand via en dubbel garderob. Vitmålade väggar och golv belagt med oljad ekparkett.

Badrum.
Sobra materialval, helkaklade väggar i vitt och golv belagt med grå klinker. Utrustat med wc, handfat, väggfasta hyllor, spegel och dusch.

KÄLLARPLAN

Källaren nås antingen från husets utsida eller inifrån uthyrningsdelen och en trappa ner. Klassisk källare med förråd, tvättstuga (1st. TM, Whirlpool, 2017) och pannrum.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Lerum Stenkullen

Friluftsliv, storstadsliv & vackra omgivningar


Välkommen till Lerum, ett mycket trivsamt område och en kommun med ett stort utbud beläget i vackra, gröna omgivningar. Lerum ligger på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, som lätt nås med bil, buss eller pendeltåg. Det gynnsamma och rofyllda läget vid sjön Aspen är en attraktiv boplats. Lerums kommun består av Lerums centrum och flera mindre områden såsom Hulan, Öxeryd, Aspenäs, Stenkullen och Slätthult med sina många hästgårdar, Olstorp, Gråbo och Floda. Lerum är en mycket uppskattad boendemiljö för barnfamiljer och här finns många förskolor och grundskolor samt ett gymnasium. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bland annat handboll, fotboll, innebandy och ishockey. Kulturskolan har ett brett program för alla åldrar. I Lerums centrum finns ett stort utbud av butiker och matställen samt flera mindre torg med butiker och stormarknader.

Sjön Aspen är en stor tillgång i området och utmed sjön ligger fina badplatser och promenadstråk. Även Vällsjön med sin vackra badplats Vällsjöbadet är ett populärt utflyktsmål. Runt om i kommunen finns flera mindre badsjöar, här finns även gott om lummiga skogar med vandringsleder, motionsspår, ridvägar och grönskande miljöer att njuta av året runt. Längs med Säveån i centrala Lerum finns trädgårdsprojektet Växtrum med flertalet gröna rum. Växtrum är en del i Lerums vision om att bli Sveriges ledande miljökommun. Vi måste även nämna Nääs Slott och Nääs Fabriker, vackra, historiska platser.

I Lerum lever du med närhet till både härlig natur och det moderna storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta