Såld

Välplanerad tvåa med generös takhöjd och fina brädgolv

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Björcksgatan 64C

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 378 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 38,4 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1937
Adress:
Björcksgatan 64C,
416 51 Göteborg

Beskrivning

Till er som söker en mycket kvadratsmart tvåa med genomgående ljusa ytskikt och vackra välbevarade brädgolv i original så har ni hittat rätt. Hjärtligt välkomna till Björcksgatan 64C i härliga Kålltorp! En social bostad som disponerats på bästa sätt, generöst vardagsrum med plats för soffgrupp, stilrent kök med allt ni kan tänkas behöva med plats för ett mindre matbord och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och god förvaring via klädkammare. Till sist ett renoverat badrum med ljusa materialval. En bostad där ni kan flytta in och trivas! Mycket välskött förening med god ekonomi.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar samt Skatås motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På Björcksgatan ligger den lokala matbutiken Ica Nära och på samma gata finns även en lokal kött- och charkbutik. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet med dess utbud av bland annat matbutiker, apotek, grönsakshandlare, bank, fiskbil, systembolag och gym. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats, spårvagn 1, 3, 5 och buss 17 som tar er vidare till stadens alla hörn.

Varmt välkomna på visning!

Bostadens 38,4 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna att kliva in i denna rymliga hall. Ljuset flödar fritt från olika väderstreck och reflekteras fint i de vitmålade väggarna. I hallen finner ni plats för ytterkläderna via en klassisk hatthylla rakt fram. Hallen är det centrala i bostaden och binder samman samtliga rum. På golvet ligger ekparkett.

Till höger från hallen finner ni vardagsrummet. Social yta där ni kan umgås i goda vänners lag. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel. Ett större fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger vackert välbevarat brädgolv i original.

Köket är väldisponerat och ger gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både under – och överskåp som går hela vägen upp till tak för att nyttja höjden på bästa sätt. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med rostfria bänkskiva och grå mosaik på vägg. den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl med frys. Intill väggen finns det plats för ett mindre matbord.

Sovrummet är rofyllt och rymligt. Här kan ni med enkelhet möblera med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Förvaringen av kläder och skor sker bäst genom klädkammaren intill. Väggarna är målade i vitt tillsammans med en mörk fondvägg och på golvet ligger brädgolv i original.

Helkaklat badrum finner ni i hallen. Renoverat i stilrena materialval med vitt kakel på vägg tillsammans med grått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod med ovansittande spegel, spegelskåp och duschhörna med glasvägg och handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 378 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,85718%. Andel av årsavgift är 0,85718%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG KÅLLTORP 56:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 44.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1937.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 38,4 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Bilplats: Föreningen har 50 parkeringsplatser som kan hyras för 350 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. I området är det fri parkering på gatorna.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 112 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-06-11. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Källar- och vindsförråd till samtliga lägenheter. Cykelrum finns även i samtliga hus.

Information Förening

Förening: Brf Björcksgatan 1937 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 102 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Björcksgatan 1937 i Göteborg består av 102 bostadsrättslägenheter uppdelat på fyra flerbostadshus om tre våningar. Föreningen bildades redan 1937 när husen byggdes och äger fastigheterna Kålltorp 56:1-4.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administeras av SBC. I dagsläget finns det inga planerade eller beslutade avgiftshöjningar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som sträcker sig till år 2038. Planen uppdateras löpande. Inga större renoveringar planerade den närmsta tiden.

I dagsläget ser föreningen över om det finns några alternativ till att sänka kostnaderna eller hur man kan gå vidare för balkongbyggnation.

Gjorda renoveringar:
1988 Rörstamsbyte. elstamsbyte och omläggning tak.
2005-2006 Omputsning och målning av fasad.
2008 utfördes en energideklaration.
2008-2009 byttes samtliga tvättmaskiner ut.
2009 spolning av alla vertikala avloppsrör.
2010 omläggning av inkommande vattenledning.
2011 relining av rör i bottenplattan.
2011-2012 målning av trappuppgångar.
2012 installation av portlås.
2013 målning samt byte av golvbeläggning i trapphusen, mätning av marksättningar samt installering av en central avgasare för vattenburet värmesystem.
2014 utbyggnad av belysningsstyrning i alla hus, både källare och vindar.
2015 föreningen har fått bygglov för balkonger för samtliga lägenheter i västerläge förutom de som har lägenhet i gavel, de får i söderläge. Majoritet har röstat ja till balkongbyggnationen.
2016 tog föreningen in offerter för balkongbyggnation. Efter en enkätundersökning i föreningen ansåg medlemmarna att kostnaden skulle bli lite för dyr och därmed lades planern på is.
2017 tog föreningen in nya offerter för balkongbyggnation till ett lägre pris vilket väckte stort intresse. Nu finns möjligheten att anmäla intresse till detta pilotprojekt.

Parkering: Föreningen har 50 parkeringsplatser som kan hyras för 350 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. I området är det fri parkering på gatorna.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter