Såld

Cityetta med hänförande utsikt

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
David Söderholm
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Liden 6

1:a Kungshöjd / Otterhällan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 108 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 33 kvm
Våning:
6/6, hiss
Byggår:
1947
Adress:
Norra Liden 6,
411 18 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Norra Liden 6 och detta guldkorn på hissnande våning 6/6! Här bor man i ett högt och lugnt läge men bara en kort promenad till stadens sus och brus. Ljusa och enhetliga ytskikt är genomgående i bostaden och skapar en sober bas att inreda efter. Lägenheten är otroligt välplanerad och bjuder på ett härligt ljusinsläpp tack vare tydliga fönsterpartier. Socialt kök med plats för matgrupp. Vardagsrummet är väl tilltaget och inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ med plats för såväl soffgrupp och säng. Härifrån når ni även bostadens stora badrum. Hiss finns!

I gemytliga Otterhällan bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker.

Bostadens 33 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Den välkomnande hallen på Norra Liden 6 kantas av goda förvaringsmöjligheter för säsongens kläder och skor. Allrummet är ett kombinerat rum för vardagsrum och sovrum. I allrummet kan ni möblera med soffgrupp och säng. Förvaringsmöjligheterna är stora i form av inbyggda garderober. Det stora fönsterpartiet bjuder på ett härligt ljusinsläpp i hela bostaden. Intill allrummet ligger köket med plats för ett mindre matbord. Köksinredningen går i vitt med släta köksluckor och vitt kakel. Utrustningen består av spisplatta, köksfläkt samt kyl och frys.

Badrummet är kaklat på väggarna med plastmatta på golvet. Utrustningen består av WC, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp, duschhörna, handdukstork samt tvättmaskin för att underlätta vardagen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 108 kr/mån. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 336 kr som avser Bredband/TV/Telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,918%. Andel av årsavgift är 0,918%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg inom Vallgraven 64:28.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 621/1501.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6, hiss finns.

Byggår: 1947.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 33 m².

Information Förening

Förening: Brf Branten. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 10 mars år 2005 och förvärvade fastigheten. Fastigheten bebyggdes 1947 (Norra Liden 6) och 1982 (Norra Liden 8) och består av två sammanbyggda bostadshuskroppar. En genomgripande renovering gjordes 1998 av byggnaderna.

Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 443 kvm, varav 4 305 kvm utgör lägenhetsyta. Marken är friköpt och föreningen påverkas såldes inte av justerad tomträttsavgäld.

Antal lägenheter är 58 stycken lägenheter med bostadsrätt. Bostäderna är fördelade; 24 stycken på Norra Liden 6 och 34 stycken på Norra Liden 8.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick förvaltning. Föreningen har en stabil och god ekonomi.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som togs fram 2013/2014 som löper 30 år framåt i tiden.

Under 2017 gjorde föreningen åtgärden såsom:
Målning av trapphus i Norra Liden 8.
Maskinsskurning trappor.
Byte av fönster som ej går att vända Norra Liden 6
Injustering värme Norra Liden 8 efter isolering vind
Underhåll klinkerloftgång Norra Liden 8

Genomfört underhåll de senaste åren är bland annat besiktning av balkonger, byte av termostater i värmeelement, målning av balkonger och asfaltering utanför soprumsdörr. Se årsredovisning för mer information.

Kungshöjd

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning