Såld

Helrenoverad lägenhet med öppen planlösning i toppskick

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Solrosgatan 6A

3:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 851 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 64 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Adress:
Solrosgatan 6A,
416 51 Göteborg

Beskrivning

Till er som söker en öppen och otroligt ljus landshövdingspärla i helrenoverat skick! Hjärtligt välkomna till lugnt belägna Solrosgatan 6A! Genomgående ljusa och enhetliga ytskikt. Generös takhöjd och stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusflöde och ger en känsla av rymd. Ni erbjuds en mycket bra planlösning där kök och vardagsrum går i en öppen planlösning, perfekt social yta där ni kan umgås i goda vänners lag och duka långbord vid middagsbjudningar. Två bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter i walk-in-closet och ett helkaklat badrum med egen tvättpelare som underlättar vardagssysslorna. En bostad där ni kan flytta in och trivas!

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Ett stenkast bort finner ni även kaféet Oizo där helgfrukosten kan intas. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går. Buss 17 samt linje 1 tar ni från hållplatsen Härlanda som ligger endast en kort promenad bort.

Välkomna att boka in visning!

Bostadens 64 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta er upp till våning ett och kliv in i denna ljusa och hemtrevliga landshövdingepärla. Till höger om entrén finner ni utrymme för avhängning av ytterkläderna och plats för en sittbänk. Till vänster erbjuds extra förvaring för ytterkläder i en inbyggd garderob. Väggarna är målade i vitt och det vackra brädgolvet är målat i grått med höga fina fotlister.

Vidare in från hallen når ni bostadens hjärta och centrum nämligen kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Stora fina fönsterpartier bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i både de vitmålade väggarna men även brädgolvet som är målat i vitt. Den generösa takhöjden gör att rummet upplevs otroligt rymligt. Köksdelen erbjuder god förvaring för köksredskapen i både över – och underskåp. Inredningen går i vitt tillsammans med vitt kakel på vägg och massiv bänkskiva i trä. Den maskinella utrustningen består av spis, inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en fullstor kyl och frys i vitt. Ett större matbord för flertalet sittande gäster har en given plats. Vardagsrumsdelen erbjuder olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel.

Bostadens första sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet, detta sovrum ger plats för en dubbelsäng, alternativt enkelsäng och skrivbord. Inbyggd garderob hjälper till med förvaringen av kläder. Stort härligt fönsterparti som bjuder på rikligt med ljus till de vitmålade väggarna. Originalbrädgolvet är målat i grå färg.

Bostadens master bedroom är rofyllt. Lugnt beläget mot innergården är detta en plats för avkoppling. Möblerbart rum med stor dubbelsäng tillsammans med tillhörande avlastningsmöbel. Mycket god förvaring för kläder och skor via en garderobsvägg och en stor walk-in-closet med fönster! Väggarna är målade i vitt med framknackat tegel som ger en fantastisk karaktär till rummet. Brädgolvet är målat i grått.

Badrummet är helkaklat med vitt kakel på vägg och mörkgrått klinker på golv. Inredningen består av vägghängd WC, handfat med vit karakteristisk kommod och ovansittande spegel, duschhörna med vikbara väggar i glas och en egen tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 851 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 6,63%. Andel av årsavgift är 6,63%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss. Våningsplan 1 av 3.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 64 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: Under 2017 genomgick bostaden en totalrenovering. Det som gjordes var bland annat nytt brädgolv i hallen, övriga rum är originalgolv. Samtliga ytskikt och golv målades.
Badrummet renoverades med golvvärme, TT & TM från Bosch.
Köket renoverades med inredning från IKEA.
Elen gjordes också i samband med renoveringen.

Information Förening

Förening: Brf Solrosgatan 6 A-C. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 21 st lägenheter varav 5 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Solrosgatan 6 A-C har förvärvat fastigheten Göteborg Kålltorp 37:10 med en total bostadsarea på ca 916 kvadrat fördelade över 21 st lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren. Det finns även cykelrum och miljöstation.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar:
2009 - Fastigheten energideklarerades.
2015 - Det gjordes en teknisk besiktning samt en OVK-besiktning av fastigheten.
2019 - Dränering samt byte av termostater.
2020 - Byte av tvättmaskin.

Kommande renoveringar:
Innefattar bland annat underhåll av ommålning av fasad, byte av hängrännor samt tätningslister.
2021 - Relining.
2024 - Förmodligen ska taket läggas om.

Parkering: I området finns det en del gator där det är fri parkering, i övrigt är det boendeparkering. Se Göteborg Stad på www.goteborg.se för mer information.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till ComHem, grundutbud för tv ingår i avgiften. Bredband bekostas av innehavaren och kan väljas mellan ComHem eller Bredbandsbolaget.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård med grillplats samt utemöbler mot Solrosgatan.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning