Såld

Sekelskiftesdröm med låg avgift

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Annika Landqvist
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Majorsgatan 11

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 095 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
58 kvm
Våning:
2/6, ej hiss
Byggår:
1904
Adress:
Majorsgatan 11,
413 08 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I ett av Linnéstadens vackra hus anno 1904 har vi nöjet att erbjuda ett hem att förälska sig i! Ett hem som har många av de karaktäristiska detaljerna som förväntas men som samtidigt känns modern med sina välgjorda renoveringar. Höga fönsterpartier med överljus låter ljuset flöda och tillsammans med en generös takhöjd på hela 3,35 meter, fina snickerier, bröstpaneler, takrosetter, stuckaturer och en ståtlig kakelugn skapas ett fantastiskt hem. Den goda smaken lyser igenom i varje val och visar en tydlig röd tråd där inget är lämnat åt slumpen. Som om inte detta vore nog är detta hem beläget i en förening vars ekonomi överträffar det mesta med låg belåning och en välskött fastighet.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en välkomnande hall som har vitt oktagon klinker med svart tozett och underliggande golvvärme samt vacker vitmålad bröstpanel i kombination med mörkblåa väggar. I hallen finns plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober.

Underbart vardagsrum som präglas av högt i tak, fina stuckaturer och takrosett, ståtlig kakelugn (ej i bruk) samt fint ljusinsläpp från två höga fönster med överljus. Vacker vitmålade bröstpanel och väggar målade i mörkgrönt samt mörkt trägolv (underliggande plankgolv). Vardagsrummet kan inredas med både soffgrupp och övrigt möblemang. Ett fantastiskt rum att umgås i!

Köket är smakfullt renoverat 2018-2020 och har köksinredning i grått med vitrinöverskåp från Ikea, bänkytor i massiv ek samt stänkskydd i vitt kakel. Snickeriarbeten på skåpens övre del skapar en fin helhetsbild och porslinsvasken med gammeldags blandare blir pricken över i:et! Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med varmluftsugn och ångfunktion (Gorenje), fläktkåpa (Gorenje), diskmaskin (Siemens) samt kyl med frys (Siemens). Även köket har vitmålad bröstpanel och väggar målade i mörkgrönt samt mörkt trägolv (underliggande plankgolv). I köket ryms en matplats för fyra personer och ett högt fönster med överljus bidrar med generöst ljusinsläpp. I väggen mellan köket och vardagsrummet sitter ett litet fönster som blir en fin detalj.

Rofyllt sovrum som präglas av samma vackra vita bröstpanel med väggar målade i mörkblått samt mörkt trägolv (underliggande plankgolv). Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och övrigt möblemang. Välgjord platsbyggd förvaringslösning ovanför ingången med skåp och hyllplan samt utrymme för skrivbord eller skänk. Ett högt fönster med överljus bidrar med ljusinsläpp samtidigt som det vetter mot den lugna innergården.

Sist men inte minst har vi det påkostade badrummet som även det har samma röda tråd där vitt metrokakel bryts av med mörkblåa väggar samt vitt oktagon klinker med svart tozett. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod och spegelskåp i svart, handdukstork i svart, duschhörna med avskiljande glasparti med svarta detaljer samt svarta blandare. I taket sitter infällda spotlights och det är även förberett för att installera tvättmaskin. Renoveringen utfördes fackmannamässigt 2019 och certifikat finns.


Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt man kan önska. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, restauranger, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med förtroliga samtal. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls men samtidigt ha den omedelbara närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och motion.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 095 kr/månad. I avgiften ingår vatten, kabel-tv. Tillkommer ett obligatoriskt värmetillägg om 266 kr/mån som läggs på månadsavgiften.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,08%. Andel av årsavgift är 3,08436%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 546 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 290 kr/månadFörsäkring: 256 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Majorsgatan 11, 413 08 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1904

Lägenhetsnummer: 23/1201

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 58 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2021-08-02 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Solhörnan. Föreningen är en äkta bostadsförening. I föreningen finns 17 lägenheter varav 1 hyresrätt och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Solhörnan förvärvade fastigheten redan år 1921. Föreningens fastighet, som utgör hörnet Majorsgatan/Linnégatan stod färdig år 1904. Husets fasad är med sina tidstypiska utsmyckningar en av de bäst bevarade i området och läget kunde inte vara bättre. Totalyta uppgår till ca 2 325 kvm, varav 2 123 kvm utgör lägenhetsyta och 202 kvm lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningens ekonomi får anses som mycket god. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. De långfristiga skulderna uppgår till knappt 5 miljoner kronor vilket motsvarar endast ca 2 209 kr/kvm bostadsyta. Föreningen har tidigare sänkt avgifterna under flera år men har den senare tiden legat stilla på den nuvarande låga avgiftsnivån och istället satsat överskotten på renoveringar. Intäkterna från lokalerna utgör ca 40 % av de totala intäkterna. Föreningen har också en latent tillgång i form av en hyresrätt som kommer att stärka den redan goda ekonomin den dagen den säljs. Föreningens långa historik borgar för en stabilitet utöver det vanliga. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-02-08).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas Fastighetsförsäkring. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Utförd 2019-11-01. Energiprestanda 127 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2029. Fastigheten anses vara i gott skick.
Inom ca 5 år kommer översyn och renovering av fasad (ej bottenplan), fönster och tak att genomföras.
Genomförda renoveringar:
1985: ROT-renovering av fastigheten med bland annat stambyte och grundförstärkning. Vinden byggdes om till lägenheter.
2007: Renovering av balkonger ut mot Linnégatan, renovering av taket.
2010: Ommålning av fönsterkarmarna på utsidan, ytterligare reparationer av taket.
2014: Omfattande trädgårdsarbete mot Linnégatan.
2015: Renovering av innergården där bland annat mysig kullersten lagts och trädgården planterats om.
2019: Fasadrenovering av bottenplan Linnégatan.
2020: Fasadrenovering bottenplan Majorsgatan.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem. Fibernät finns installerat.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp.
Innergård med gräsmatta och utemöbler under våren/sommaren. Grillning är förbjudet.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning